egots bittra sötma

Att man utgår från sig själv och de erfarenheter som man bär med sig är ganska självklart. I de flesta fall. Sen finns de såna som jag som lyssnar på vad andra tycker en hel del. Inte alltid, men ibland. Andra människors åsikter är rätt grundläggande i mitt sätt att tänka.

Jag är inte den som kritiserar i första taget, men n’är jag hör andra säga negativa saker om nån så kan jag uppmärksamma saker som jag tidigare inte lagt märke till. Folk är som de är, sen är det liksom inget mer med det. Jag accepterar, sväljer det mesta med hull och hår. Varför kritisera?

Självklart finns det situationer och beteenden som jag inte förstår eller accepterar. Men ofta så utsätts jag inte för det. Jag kan se det ske, men jag är nog för feg för att agera. Jag agerar inte, jag reagerar knappt ibland. Jag kan konstatera. Men jag förmår mig inte att ta tjuren vid hornen och göra det rätta.

Jag är en människa.

Jag kommer först i alla lägen. Visst går det att bända på, men om man ska se på det krasst så är det så. Det är säkert egoistiskt och allt det där, men så är det. Jag lever inte på denna jord för någon annans skull, enbart för min egen.

Sen finns det olika sätt och attityder man kan ha till omvärlden. Man kan vara ett svin eller så kan man göra det som känns rätt för att man vill det. Inte för att man måste. Ber jag nån hjälpa mig med nåt och bjuder på en bit mat för att jag vill så tycker jag det funkar.

Finns många exempel på hur man kan vara givmild utan att överdriva. Men ibland kan man få skuldkänslor. Då känner man av den bittra delen av egot. Man känner att man inte räcker till, att man utnyttjar. En del tänker som så att det är okej, så länge ingen klagar. I vissa fall kan jag hålla med. I andra inte.

Var det bästa DU kan vara, för dig själv så kommer du få tillbaka allt från alla andra..

Men nu till nåt lite mer personligt.. hehe.

Var på Telgeakuten idag. Fick en kompressbit intryckt mellan såret vid nagel och själva nageländan som irriterar och gör ont..

AAAAAAAAAAAJ!!!!

Det var inte skönt. Men jag var duktig. Har jag nåt val kanske? Skulle jag vråla eller skrika åt henne att sluta för att det gjorde ont? Nej, det lär ju inte hjälpa 😛
Så nu ska jag ha spritkompress och hoppas på att nageln inte irriterar och att svullnaden och allt lägger sig så att nageländan kommer upp över ytan.

Har det inte skett på Måndag så blir det operation 🙁

Men jag orkade inte åka ner och handla sprit.. :/ Får göra det imorron och köra med desivon idag. Hoppas det funkar.. Kanske finns sprit på jobbet. Ja, inte 98%-ig.. huaaa!

För övrigt sov jag nån timme här på soffan, men jag är ännu trött. Försov mig imorse, gick upp och la mig igen efter jag stängt av klockan, första gången jag gjort det. Men jag blev väckt och flög ut till bilen.

Gick från jobbet vid 10.. rätt skönt. Ska se till att hamna i säng lite tidigare ikväll, för det här håller ju inte. Weee, imorrn är det Onsdag, sen är det bara 2 dagar tills jag har semester!

Vill göra nåt.. upptäcka nåt nytt. Resa nånstans.. Segla.. Sola och få färg. Bli fräsch som fan! Får se till att inte fastna inne vid datorn när det är fint väder. Grillfester och badplatser ja, där ska jag hänga. Det ska ju bli den bästa sommaren nånsin 😉

Så vill jag komma på nåt nytt att skriva om, känns som att jag bara predikar 🙂

KATT! Jag vill ha en gullig liten hårboll. Syrran vet några som vill bli av med sina.. Jag funderar.. kan man ha katt i studentlägenhet, ja tydligen.. Men ja.. *fundera*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.