Jag hittar inte ut.

Jag letar, söker, testar, försöker och ja, fnular hela tiden med att försöka få nån slags ordning på nystanet som kallas mitt liv, men jag hittar ingen ände att börja i. Jag är jävligt bra på att se allt däremellan ändarna, men jag kan inte få tag på nåt att börja med. Det är som en ond cirkel. Alltid samma sak.

Först så är jag lite nere och deppig, känner ångest över olika saker och mår kasst helt enkelt. Sen kommer jag till insikt om de sakerna och försöker göra om det på nåt sätt, alltså ändra mitt beteende. Brukar funka någon vecka eller så. Sen börjar det om igen. Känna efter, inse, försöka ändra och sen faller allt ihop en bit på väg. Sakta men säkert.

Som en inprogrammerad klocka, eller ett dataprogram som är inställt på att fortsätta göra samma sak hela tiden. Idag ska jag ändra mig, imorrn måste jag göra det här, igår skulle jag egentligen ha.. ja, det blir liksom aldrig någon radikal förändring. Vart ska man börja dra och hur? Jag menar jag har i princip ältat samma saker i 5 års tid. Kanske är bra om jag skriver upp det då. 😛

Disciplinen och viljan – Ja, att hålla rent hemma, städa, tvätta, träna, handla, praktiska saker. Sånt som jag vet är bra för mig. Varför orkar jag inte?

Känslolivet och kärleken. – Hur släpper man taget om sina känslor och lever mer med hjärtat, utan att vara rädd och inte våga visa sina känslor i olika sammanhang?

Självförtroende och negativitet – Hur gör man för att bli självsäkrare, mer trygg i sig själv och med sig själv utan att vid första minsta tvivel börja ifrågasätta sin förmåga och sitt värde? Hur blir man en positiv glad människa?

Ensamhet och isolering – Hur får jag ett mer regelbundet socialt liv och hur kan jag känna mig mer inblandad i mina vänners liv? För som det är nu, känns det nästan som att jag är en gammal bekant som är med nån gång ibland. Inte att jag är en självklar del i ”gänget”, eller liknande.

Såna saker ska jag försöka klura ut. Eller jag har försökt, men inte lyckats helt ut. Ja, mycket ska man göra och förstå sig på här i livet, nu tänker jag lämna denna dator och sova. Gonatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.