Upprörande nyheter.

Våldtäkten i Erikdalsbadets bastu är inget som sker dagligen direkt, särskilt inte att en man våldtar en annan man. Förståelsen för att han som utsattes för dådet inte skrek och gjorde allt han kunde för att det skulle se konstigt ut, är inte direkt stor. Hade det varit jag hade jag nog gastat så att hela Södermalm hört. Det går ju att visa att man inte är med på det. Vilket han tydligen insåg i efterhand. Ja, det är lätt att vara efterklok, minst sagt.

Reaktorn som stängdes ner i Barsebäck är nästan en skam för den svenska miljöpolitiken. Visst man undkommer hotet om ett eventuellt, väldigt osannolikt läckage av radioaktiva ämnen, men istället importerar vi el som baseras på kolkraft från Danmark och Storbritannien. Som är väldigt bra för miljön förstår ni. Eller kanske inte. Ett gäng med miljöoptimister har kanske lyckas med att göra precis tvärtemot det de ville uppnå. De har hela tiden sagt att vi ska ha nya bättre energikällor vid det här laget, men det verkar som att optimismen de haft på den fronten har gått i baklås. Visst finns det välutvecklade förnyelsebara energikällor, men det satsas alltför lite på dem och helt ärligt så kan de inte ersätta en kärnreaktor. Inte ens på lång sikt. Tills den dagen vi har en ren och effektiv energikälla skulle vi ha behållt Barsebäck helt enkelt. Det sjuka är att det finns en lag som förbjuder svenska forskare att förbättra säkerheten kring kärnkraftverken vi redan har. Läs själva. Lagen om kärnteknisk verksamhet.

De tre sexuellt frigjorda hockeygossarna klagar över att deras karriärer förstörs av det ytterligare år som de blir uteslutna ur alla hockeysammanhang. Vad hade de förväntat sig? Jag vet inte vad de växt upp med för värderingar och så, men i min värld gör man inte sånt som de utsatte den tjejen för. Jag kan ju ha förutfattade meningar om det här, men jag tycker det är rätt vidrigt att utnyttja en tjej tillsammans med sina polare på det där sättet. Alltså tycker jag att hockeyförbundet agerar helt rätt. Vet hut gossar, sluta upp med neandertalarfasonerna och stå för det ni gjort och visa andra mer eller mindre ”förvirrade” killar att det inte är okej att bete sig så mot tjejer.

Holland sa tydligen också nej till EU:s konstitution och nu undrar jag om det beror på att den suger eller om det är för att de liksom fransmännen inte vill ge upp sina nationella rötter. Det är ju ganska så stolta länder det handlar om. Såg att det sjöngs Marseljäsen och viftades med flaggor, förmodligen för att fira att deras självständighets integritet inte kommer påverkas. Har sett vad konstitutionen handlade om och det jag såg var inte alltigenom dåligt. Förmodligen är idén om ettt öppnare och mer fritt Europa inte så lockande för alla. Misstänksamhet råder mot omvärlden, vilket jag anser är rätt tragiskt.

Tänkte avsluta med lite skvaller. Tydligen har Fadde och Linda Rosing erbjudit flera tv-bolag rättigheterna till deras bröllop som stundar inom kort, orkar faktiskt inte ta reda på när, för det är totalt ointressant. Just därför som jag ens bemödar mig med att skriva om det. För vem fan vill se deras bröllop på tv? Fan köp en jävla dvkamera om du är så kåt på dig själv Linda. Så kan du sitta hemma och oja dig över att ingen vill se dig längre. Att hon kom ut med att hon älskar att synas i en av de bilagor som följer med fjantbladet eller vad det nu var var ju inte direkt en chock. Det gör knappast saken bättre heller. Gå och dö för fan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.