Den perfekta dagen utomlands.

Såhär i stundande semestertider så har vi på jobbet idag pratat om hur en dag på utlandssemestern kan se ut. Jag baserar ju min dag på hur det var när jag åkt utomlands med familjen när jag var mindre. Det var sköna dagar på beachen. Men nu ska jag skriva hur en sån dag ska se ut. Eller kan se ut. Den ideala dagen utomlands enligt mig helt enkelt.

Går upp runt 9-10, tar fram lite bröd, té, smör och pålägg och sätter sig i solen på balkongen. Planerar lite inför dagen, det lilla som behöver planeras alltså, det är oftast om det är nåt man ska göra till kvällen. Sen plockar man iordning sina prylar som ska med ner till playan. Byter om till badkläderna. Smörjer in sig för första gången. Traskar ner i sina badtofflor och vinkar glatt till en av de anställda på hotellet.

På vägen ner går man förbi en minimarket och köper med sig lite snacks och vatten. Väl framme tar man sina solstolar och betalar för dagen, sen sätter man sig med sin bok och bara slappar. Sen när det blivit sådär lagom hett att sitta där, så går man och svalkar sig i havet, det underbara Medelhavet. Simmar runt, bodysurfar på lagom stora vågor. Leker vid strandkanten. Med en boll, ett racket, kanske en frisbee. Sen fortsätter det så fram tills det är dags för en god lunch. Värmen gör att det blir nåt lätt, sallad eller en omelett.

Sen tillbaka till beachen och fortsätta som tidigare, diskutera i solen, spana på de andra som går förbi eller ligger och solar. Sen framåt 15-16 så är det dags att ta sig tillbaka till hotellet och ta sig en snabbdusch för att bli av med havssalt och sandkorn. Sen lite shuteye för den som blivit slö av allt badande i sol och hav. Eller läsa sin bok lite mer. 1-2 timmar senare är det dags för en ny dusch och sen insmörjning eftr all stress hudeen fått ta från dagen på stranden. Mmm Lbd luktar underbart gott.

Sen dags att klä sig och bge sig ut för att finna kvällens resturang. Blir en sightseeing i de gamla kvarteren till vi hittar en lagom mysig liten resturang på en undangömd bakgata. Bara ett fåtal gäster förutom oss. Prövar något nytt och spännande, gärna inhemskt. bara det är nåt bekant över det, vill ju inte sitta där och äta testiklar eller hjärna från nåt djur.

Efter att ha betalat för middagen går vi sakta mot hotellet. Inhandlar lite att dricka på en av alla spritbutiker. Sen vidare mot hotellet, där vi sätter igång ett parti med poker, blandat med jordnötter och groggar. Antingen fortsätter man med det tills man vill sova eller så går man ut och sätter sig nånstans på någon mysig bar eller går ut och tar för sig av det lokala utelivet. Underbart!

2 svar till “Den perfekta dagen utomlands.”

 1. å….. låter som när jag var på kreta förra året…. ungefär… minus sista spalten 😛
  sola med syrran… prata lite lätt om kvällen……

  PAAAARTYYYYYY…. 😛

  zzzzzz

  loop 😛

  vilket betyder din text nådde mig ^_^
  kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.