DN – Nyheter – Skuldlättnader för 18 u-länder

DN – Nyheter – Skuldlättnader för 18 u-länder

Att de två rikaste och kanske mäktigaste länderna i världen kunnat komma överens om att göra en såhär pass nobel och faktiskt självklar sak förvånar mig. USA och Storbritannien har ju visat enighet förut, men det har ju vid tillfället varit lite annorlunda ärenden som att bomba irakierna så in i norden. De övriga länderna är förhoppningsvis inte lika emot deras initiativ som då det gällde just invasionen av Irak.

Det som jag personligen tycker är lite extra kul är att en organisation kallad The ONE Campaign kämpat för att just detta ska ske vid det toppmöte som sker mellan G8-länderna nu i Edinburgh idag och på lördag. Frågan är bara hur mycket den kampanjen påverkat Bush, Blair och Co. Jag har själv skrivit på deklarationen och tycker att ni kan göra detsamma.

Enligt Dagens PS så är inte alla medlemmarna i G8-gruppen överens när det gäller ekonomi. Frankrikes President Chirac har gnällt på Blair och Storbritanniens rabatt när det kommer till EU-avgift och kräver en gest av landet som ska visa att de är solidariska mot resten av EU. Blair och andra sidan kontrar med att säga att trots sin rabatt har de betalat 2,5 gånger mer än Frankrike de senaste 10 åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.