The ONE Campaign

The ONE Campaign är ett väldigt nobelt försök att få de 8 största länderna, G8 att komma överens om att slopa u-ländernas skulder till de som skänkt. Vilket förvisso inte är mer än rätt. De rika blev inte rika på ett bra och beundransvärt sätt i många fall. Kolonialism och slaveri är ofta grunden till att de fattiga länderna är just det. ¨

Men nu är det alltså dags att ge tillbaka det man stulit. Får hoppas att alla ställer upp. Sen om det utrotar fattigdom över hela världen, i alla länder, det betvivlar jag. Men som sagt, det är ett steg i rätt riktning och det stödjer jag genom att ha en liten logga med deras slogan ”make poverty history”!

Vilket den redan är, historieböckerna är fylld med berättelser om fattighjon i alla världens hörn. Men det skulle ju vara fint med att lägga allt sånt bakom sig. Fast utsugare kommer det ju alltid finnas och då spelar det nog ingen roll. Blir absolut inget lätt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.