Djurvaccinering onödig.

Morsan föreslog att jag skulle ta katten till ett kattpensionat då jag reser till Italien. Sagt och gjort så kollade jag upp de som låg i Stockholm. Det första jag märkte var att de flesta kräver att katten ska vara vaccinerad och att man ska ha ett intyg på detta. Jag har dock inte vaccinerat Smulan sen hon kom till mig. Varför har jag valt att inte göra detta undrar ni nog. Svaret är enkelt. Jag har helt enkelt inte tänkt på det speciellt mycket. Hon är en innekatt och har inte haft några problem under de två år som hon levt med mig. Visst, jag eller någon besökare skulle kunna släpa md sig allehanda virus, men jag har ändå inte känt något akut behov av detta.

Kom över ett pensionat som heter Vallaren, som verkar ha en annan syn på vaccinering än övriga som jag funnit. De har länkar till sidor som behandlar just ämnet vaccinationers vara eller ickevara. Och enligt en rad med Veterinärer så kan det till och med vara så att årliga vaccinationer kan vara skadliga. För djurets immunförsvar och med tanke på alla bieffekter som de orsakar.

Återstår och se om de har plats och kan ta emot lilla missen. Kostar ca 100 spänn för ett dygn. Kan det ju vara värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.