I väntan på mirakel?


Nej, bara på att den jävla bussen ska komma. I Italien är det nämligen inte så noga när bussen ska åka enligt tidtabell, utan, man ställer sig vid busshållsplatsen och hoppas på det bästa. Att bussen kommer snarast. Ibland hade vi tur, i vissa andra fall mer otur.

En sak som är bra med kollektivtrafiken därnere är att de har biljettstämplare på bussen, en liten apparat där man stoppar in sin biljett och får ena hörnet avklippt. En gång skulle man göra så på varje biljett, men det var ju busenkelt attt fuska och köra samma biljett fler gånger. Vet inte hur många gånger vi stämpla samma biljett mer än en gång.

2 svar till “I väntan på mirakel?”

  1. När jag var i Rom så var det ingen som ens brydde sig om att betala på bussen när vi åkte från campingen in till staden. Tillslut en dag fick en busschaufför nog och stannade bussen och stod och skrek och pekade på stämplingsmaskinen i 10 minuter och verkade vilja att vi skulle betala. Ingen rörde en min och tillsut satte han sig och körde vidare.

  2. Ja, de har ju sån där valideringsmaskin bara. Vi betalade inte alls när vi skulle åka till hotell Ibis och sen vidare till Ciampino, flygplatsen. Man skulle ju köpa biljetten på Termini, men det sket vi ganska rejält i. Verkar ju inte direkt som att de har några kontrollanter heller. Alla andra gick ju också bara på, utan att stämpla eller något så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.