Borgarna sluter upp.

DN – Nyheter – Borgerliga överens om skatter och sjukförsäkring

Bakom denna enormt fina uppslutning står de nu där, alla fyra borgerliga partier. Så fint. Jag vet inte jag. Jag har en tendens att misstro det mesta politiker säger och lovar. Jag vet att jag inte alls för fem öre gillar eller har gillat det sossarna sysslat med senaste åren. Men det betyder ju inte för den sakens skull att de borgerliga är bättre på något vis. Frågan är hur pass mycket man vågar sätta sin tro på deras analytiska förmåga om vad som kommer av vad.

Sänker de förmögenhetsskatten så säger det mig att de rika betalar mindre skatt. Visst de ska väl inte bestraffas för att de råkar ha pengar, men när de samtidigt säger att de vill höja till två karensdagar i framtiden, samt sänka antalet dagar man kan få full a-kassa, så blir man lite misstänksam. De säger att de inte vill ha något klassamhälle, men är det inte vad som lurar bakom hörnet?

Det är otroligt svårt attt veta vad som kommer ske av förändringarna de vill göra i den svenska skattepolitiken, det kan ju i princip gå åt vilket håll som helst. Helt beroende på vem det gäller. Visst lägre arbetsgivaravgifter tycker jag är en självklarhet. Det gynnar småföretagare som kan anställa fler, som betyder att det blir fler jobb. Jättebra. Fler vågar starta eget kanske? Men alla i Sverige har inte de premisserna.

Många kämpar varje dag för att klara brödfödan. Ensamstående föräldrar, småbarnsfamiljer osv. Kommer de gynnas också? De ska visst få en skattelättnad på 37 miljarder. Vilket nu när jag tänker på det låter bra. Jag tror att deras vilja är att folk ska få mer pengar att använda till att klara sig utan att behöva stödja sig på det system som socialdemokratin byggt upp under hela förra seklet. Som vi kan se inte alls funkar. Inte i längden åtminstone.

Kanske kan det funka. Jag blir mer och mer positiv ju mer jag tänker på det. Kanske är dags att sluta tvivla och se på fakta. Hursomhelst kommer jag inte rösta rött nästa år. Ska mycket till om jag ska ändra åsikt om den saken. Vi får väl se om det går att ändra riktning på detta avlånga land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.