BSB goes retro.

Såg just videon till BSB låt ”Just want you to know”. Trodde helt seriöst jag skulle dö. De gör en parodi föreställande ett 80-tals rockband, samt deras fan. Helt sjukt roligt. Aningen absurt. Ser just nu en video där de gjort en cover på Gloria Estefans Dr. Beat. Lätt parodiskt där med. Så det är så det ligger till, nu ska man driva med åttiotalet. Verkar som att 90-talet är på väg tillbaka istället. Har sett en del minnas tiden då eurodance plågade världen. Inte för att jag plågades särskilt mycket. Jag älskade den musiken då det begav sig. Fast jag är lite osäker på vad den genren egentligen kallades. Hade för mig att det var eurodisco, men det var tydligen inte rätt. Men namnen säger en att de är rätt nära besläktade.

Anledningen till att jag älskar sån musik i dagens läge är att det frambringar väldigt mycket nostalgi. Det är från min tid som tonåring, som präglades väldigt mycket av musik och dans som ligger till grund till denna nostalgi. Jag var alltid den som var på disko varenda helg och dansade för glatta livet, från väldigt tidig ålder. För att jag tyckte det var så jävla skoj. Började redan när jag var 9 år. När jag senare efter att ha varit så gott som bosatt på fritidsgården hela mellanstadiet, kom upp till 8:an så fick jag även vara med i det gårdsråd som styrde och anordnade diskoteken där.

Så då blev det ännu mer. Vi får se om det här med att influenser från två årtionden tillbaka kommer redan nu, eller om vi måste vänta till 2010. Kanske helst kan skippa allt vad mode heter från 90-talet, såvitt jag minns var det ingen höjdare direkt. Men någon med mer kunskap och intresse kanske kan rätta mig.

En annan sak jag klarar mig utan är alla dessa värdelösa covers på gamla klassiker och låtar överhuvudtaget. Kan väl inte vara så svårt att göra något eget? Om ni inte kan det, kanske ni inte ska syssla med musik. För den blir rätt meningslös upprepad gång på gång. Till slut kommer ingen komma ihåg originalen, som faktiskt brukar vara bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.