Välja väg.

Jag har kommit till en korsväg, jag måste välja om jag ska fortsätta på den väg jag vandrar, eller byta till en ny outforskad väg. Jag talar om att byta jobb. Det är förvisso inom samma bransch, jag vet vad jag kommer göra, men inte exakt hur mycket och exakt vart. Får nya kollegor, nya ansikten överhuvudtaget. Jag känner mig faktiskt rätt trygg på min nuvarande arbetsplats, men det är skiftgången som tär på mig. Visst finns det andra faktorer i mitt beslut att söka nytt jobb, men tiderna är det som är kruxet.

Fick alltså besked idag att de vill ha mig på dagtidsjobbet jag sökt. Får behålla min grundlön, men jag blir självklart av med OB-tilläggen. Som är en klar nackdel. Enligt mina uträkningar så kommer min omedelbara summa med pengar över efter räkningar och diverse avdrag bli ett antal tusenlappar mindre. Klarar jag mig, förmodligen, men hur illa kommer det bli? Tror att jag måste ta jobbet för att se konsekvenserna.

Förmodligen kommer jag få en bättre disciplin, mer ork, träna bättre, kunna göra saker mitt i veckorna, inte sova bort eller slöa bort hela dagarna. Visst, jag kommeer inte kunna skämma bort mig med hur mycket kläder som helst, får planera mina inköp mycket nogrannare. Men det kan det vara värt det. Tillsammans med flytten till den nya lägenheten blir det här en nystart. Kommer dock inte ha några naiva föreställningar om att allt kommer bli bättre av sig självt, men det är en början.

En utmaning helt enkelt.

Imorgon ska jag höra efter när jag kan börja på nya jobbet för min nuvarande chef.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.