Framtidsskiss.

Ska försöka få ner vad jag tänkt ut hittills om min framtid.

Mitt nuvarande arbete måste gå att göra uthärdligt åtminstone fram till sommaren. Det är ca 6 månader dit. En av kollegorna erbjöd sig att byta område med mig en vecka eller så, vilkt jag är högst tacksam för. Det är inte direkt superkul att gå och torka skåphandtag och moppa golv dagarna i ända. Helt själv. Jag kanske är bortskämd, men jag tar det jag kan få. Lite omväxling förnöjer. Om jag kan få göra så lite då och då, så kan tillvaron kännas mer dräglig för mig.

Till nästa hösttermin ska jag söka lite kurser i psykologi, sociologi och kanske något mer. Så jag kommer upp i fulltid och kan få studiemedel. Alltså 20 p. Ja,bättra på studieskulden efter att ha betalat tillbaka i enbart 2,5 år. Det är ju så det fungerar. Sen kommer frågan om jag ska ta tjänstledigt, om jag ens kan få en sån ansökan beviljad, eller säga upp mig. Tryggast vore tjänstledigheten, djärvast vore att säga upp sig, för då har man liksom inget val.

Kommer jag så långt att jag börjar plugga och känner att det funkar så söker jag förmodligen in till Beteendevetenskapliga programmet. Det jobbiga då är att bli av med lägenheten. För isåfall flyttar jag till studieorten. Förvisso kanske det går att pendla under uppsägningstiden av lägenheten och så skaffa en studentlägenhet tills jag blivit av med den.

Sen är det ju arbete vid sidan om som gäller. Verkligen satsa stenhårt på en dräglig tillvaro under studierna. Kanske kan funka. Måste kolla upp så att jag vet om kurserna i psykologi t.ex gäller på alla högskolor. Om jag t.ex. läser det på södertörn och sen när jag söker till beteendevetenskapliga programmet bara kan ta vid efter den kursen. Isåfall kanske jag inte alls behöver pendla så mycket.

Mycket att fundera på och reda ut, men det ska bli bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.