two times jake

Igår var jag på bio med min vän LÅ. Egentligen ville han ut och ta en öl eller två, men jag frågade om vi inte kunde se en film på en biograf istället. Det hela slutade med att vi möttes upp, gick och spanade in vad för film vi ville se. Vilket var lite halvsvårt, då ingen av oss hade någon sådär klar favorit. Till slut blev det filmen ’Jarhead’ starring Jake Gyllenhaal. Visste att det handlade om väntan inför gulfkriget, men inte så mycket mer.

Den var bättre än förväntat, skrattade gott ett par gånger åt en hel del absurditeter. Den var även tänkvärd som de flesta filmer om krig och dess dumheter är. Även i denna film betedde sig soldaterna som hjärntvättade idioter. I vissa fall iallafall, fanns även de som ifrågasatte lite. Men de flesta var läskigt övertygade. Man undrar ju hur det kan gå så illa. Döda var det enda de ville och när de inte fick det så bröt de i det närmsta ihop.

Jag hade varit glad över att få slippa. Utan tvekan, men de verkar ha blivit en aning överindoktrinerade. Sen vet inte jag hur det är att hamna i en sån situation, man kanske blir sådär för att klara av hela grejen. Kan tänka mig att man på något vis måste intala sig att det måste vara så.

Idiotiskt hursomhelst.

När jag kom hem strax efter midnatt så satte jag på nästa film starring bl.a. Jake. Det var dags för mig att se den omtalade gaycowboyrullen ’Brokeback Mountain’. Förväntningarna där var inte heller riktigt tydliga, jag visste att det handlade om två mäns komplicerade förhållande någon gång i en tid då sånt inte alls var lika accepterat som nuförtiden. Men inte så mycket mer.

Det var en rätt så tragisk historia om att leva ett liv i hemlighet och lögn. Det var bara deras egna hemlighet. Kan inte ens börja förstå mig på hur det skulle vara att leva i en sån livslögn. Verkar väldigt destruktivt. Vilket visade sig i filmen. Både Jake och Heath Ledger som spelar den andre var väldigt övertygande. Man riktigt såg hur smärtsamt och tärande livslögnen var. Båda drack en hel del för att dämpa smärtan. Usch. ingen ska behöva leva ett sånt liv tycker jag nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.