Vi förstör miljön!

Dags att bli medveten!

’Visste du att hälften av utsläppen av växthusgaser i världen kommer från uppvärmning av hushåll och användning av privata transportmedel? Dagens miljöproblem är därför inte något som orsakas bara av handel, industri och jordbruk – hur vi beter oss varje dag spelar roll för hur vår miljö förändras’

Det är detta jag vill arbeta med. Få vanliga människor att inse vad som håller på att ske och börja leva på ett mycket mer hållbart sätt. Varför måste man ta bilen vart man än ska? Varför ska man inte använda sig av samåkning? Det gynnar alla. Finns många andra exempel på hur det går att förändra sitt beteende för miljöns och allas vår skull. Det räcker inte med att källsortera, man måste granska hela sitt sätt att leva. Boende, ekonomi, intressen, rubbet.

Det jag har tänkt mig i utbildningsväg är att söka in på beteendevetenskapliga programmetMDH. De har en miljöplan och strategi som jag tycker verkar stämma överens med det jag vill åstadkomma. ISB, Institutionen för Samhälls- och Beteendevetenskap verkar helt rätt samt att de är miljöcertifierade.

Detta är min nuvarande strategi, den kan komma att påverkas och förändras, men i nuläget är detta vad som gäller.

Andra bloggar om: , , ,

3 svar till “Vi förstör miljön!”

 1. Pingback: Miljöbloggen » Agenda 21 om att förändra människors beteende.

 2. Hej där!
  Äntligen hittar jag en bloggare till som tar upp miljöfrågor.
  Jag skulle vilja be dig att gå in på min blog: http://www.gillsteneskogen.blogspot.com/
  och i alla fall läsa det senaste inlägget. Jag och några till håller på att starta en “folkrörelse för världsdebatt om miljöfrågor”. Själva syftet med denna förening (eller vad det nu blir) är inte att alla ska få mer att göra under sina redan fulltecknade dagar. Alla ska bara fortsätta det miljöarbete de redan gör men ha hjälp av att vi är fler.Om vi är många så får t.ex. alla del av allas kontaktnät, det ligger mer tryck bakom när någon vill få in en debattartikel o.s.v. Det är inte heller meningen att vi ska enas om detaljerna i hur t.ex oljekrisen kommer te sig eller hur växthuseffekten ska stoppas; meningen är att lyfta frågan.
  De flesta människorna i Sverige var ju nu under valet ense om att a-kassan och städjobben var de viktigaste framtidsfrågorna. Varför?
  För att alla andra frågor – däribland miljön – mörkades av media. Om vi kan få alla att prata miljö så kan vare sig företag eller politiker till slut mörka.

  Vore mycket tacksam om du ville komma med lite synpunkter.
  Mvh: Johannes Söderqvist (0533 – 31132)

 3. Pingback: Agenda 21 om att förändra människors beteende. | Miljöbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.