Morgonen från helvetet.

Vaknar 04 av att kattfan jamar och hoppar på dörren. Ja, hon försöker alltså öppna dörren genom att hoppa upp på handtaget. Hon har lyckats förr så. Ger efter en stund upp och släpper in henne. På nåt sätt så stänger jag av alarmen så jag försover mig. Idag av alla dagar. Allmänt skitsur snubblar jag runt i lägenheten och får krupp på katten som jamar. Jam jam jam jam! Hade kunnat strypa henne på fläcken.

Masar mig ut med cykeln och är på väg till jobbet. Ett stort svart åskmoln på två hjul. Varenda bil, människa löv och kotte som jag möter är dumma i huvudet, mongoidiotjävlar eller bara i vägen för mig. Här ska jag fram, ur fas för fan! Kommer fram till jobbet och till min stora lycka upptäcker jag att jag glömt inpasseringskortet hemma. Kan det bli liiite bättre, va?

Kommer in till jobbet och stormar fram med mitt åskmoln till humör som nu skjuter blixtar härsan och tvärsan. Beger mig raka vägen till Sterilen. Slänger ner moppskaft och handskar utanför, rycker upp dörren och bang, där brakar förstås ventilationsluckan som är trasig i backen, svär och gormar.

Glömmer att desinficera googles och tappar sprayflaskan med etanolen i backen så den går sönder.

Nästa gång ska jag räkna till tio innan jag försöker mig på något överhuvudtaget, iallafall i det där tillståndet. Väl inne i sterilen lugnade jag ner mig relativt och när jag fick ur mig att hela morgonen varit åt helvete på frukostfikat så kändes det genast bättre. Resten av dagen var det inget fel på. Men morgonen, den var som hämtad ur en mardröm.

3 svar till “Morgonen från helvetet.”

  1. Jag blir alltid lika faschinerad när Charlie (hundkraken) försöker sig på det där med att öppna dörren. Han har aldrig lyckats, och jag kan verkligen inte förstå var han fått det ifrån… Katter borde väl ändå vara smartare än hunder… väl?

  2. Oskar: Folkförakt när man är sne som fan är helt okej ändå, tycker jag. Nån måste ju ta skiten. Då kan lika gärna anonyma främlingar man möter få en mental känga. De lider ju inte av det.

    Sofia: Ja, hundar är generellt inte lika smarta som katter, har jag för mig. Men ibland förvånar även de. Jag är förvånad över att mitt pucko till kattskrälle fattar att hon kan hoppa på handtaget och komma in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.