Tankar om tillvaron

Vad är det som gör att jag hamnat här? Vad driver mig att uppnå de mål jag har? Miljön där jag vuxit upp har inte varit en som varit gynnsam om man ser till högre studier. Om vi ser till de jag vuxit upp med, så är jag den som kommit längst. Det är knappt så att de klarat av gymnasiet. En del av dem iallafall. Är det faktumet att jag gick samhällsvetenskapliga programmet? Att jag alltid blivit uppmuntrad att tro på min egen förmåga när det kommer till studier? Att jag haft lätt för att läsa, stava och förstå engelska som gjort att jag kunnat nå hit? Jag tror att jag kanske fått mer positiv förstärkning hemifrån och i skolan än kanske andra fått. Sen att det lett till att jag hamnat här det kan jag kanske tacka olika influenser för. En lärare i mellanstadiet. Mitt intresse och möjlighet att köpa egna datorer. Uppmuntran att söka nya vägar från mina föräldrar. Att jag faktiskt haft möjlighet att åka iväg själv till både Israel och på språkresa. Att jag alltid oavsett vad gått min egen väg, för att jag ville. Allt som jag varit med om ända tills idag har ju format mig. På gott och ont. Även om vägen kanske inte legat spikrak framför mig, så har jag på något sätt funnit små stigar som på något sätt lett fram till dit där jag är idag. Och jag trivs här. Jag tänker fortsätta och kämpa på. För jag är ganska bra på det. Och omgivningen är bra med. För en sådan som jag.

Andra bloggar om: , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.