Finansministern ville avskaffa demokratin

Finansministern ville avskaffa demokratin

Ja, det var exakt det här som diskuterades på nyårsafton. Det låter som att man ska få göra precis vad som helst, men det är inte det det hela handlar om. Det handlar om att få använda sin frihet till att ta beslut över sitt eget liv, inte andras. Man ska respektera andra människors fria vilja. Man kan säga sin åsikt och försöka övertyga en annan människa om vad man själv tycker, men i slutändan är det personen ifråga som själv bestämmer. Fri vilja.

Nu vet jag inte om han på riktigt ändrat åsikt eller säger det bara för att det är så radikalt att han inte kan stå för den åsikten som minister. Vilket är tråkigt. Om han inte vågar det alltså. Tyvärr så är hela demokratibegreppet, tillsammans med solidaritet aningen snedvridet i vårt samhälle. Solidaritet ska betyda att man respekterar andra människors frihet att bestämma över sina egna liv, inte att man ska kunna tvinga andra att hjälpa andra mot deras vilja. Ge dem själva den friheten så kanske de till och med kan ta sig upp över den där kanten. Tro på människans inneboende förmåga.

Det kanske inte kommer över en natt eftersom folk är så indoktrinerade med alla dessa hjälpsystem att de tror att de inte klarar sig själva. Välfärdssystemet skulle hjälpa folk, men istället har det bidragit till att försvaga deras tro på sin egen förmåga.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant

2 svar till “Finansministern ville avskaffa demokratin”

  1. Pingback: NollKoll.Nu » (Colorado department of education) Finansministern ville avskaffa demokratin

  2. Pingback: NollKoll.Nu » Tenta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.