Vad hjälper det?

Men kan de ge sig nån gång? Jag förstår liksom inte vad den här kommissionen ska komma fram till, vad syftet är. Spelar det någon som helst roll vad han gjorde den där dagen/natten/tiden? Jag tycker det verkar helt onödigt. Får vi tillbaka de som försvann, blir lidandet mindre? Kommer det kännas bättre för de som drabbats om någon blir bestraffad, om det finns en s.k. syndabock? Jag tycker och tror inte det. Så kan de inte bara lägga ner för en gångs skull. Skaffa riktiga problem att lösa, inte slösa tid och resurser på sådant som ändå inte kommer förändra något.

Jag kanske låter som att jag är helt osympatisk med de som fick vänta för länge på att komma hem osv, men jag tror inte att skuldbelägga hjälper. Om de försökt dölja sin ineffektivitet, fine, de får nog lida ändå. Självklart är det fel.

Andra bloggar om: , ,

Intressant

2 svar till “Vad hjälper det?”

 1. Det är principielt viktigt att få detta utrett.

  vi talar om att granska den svenska regeringens agerande under en stor kris där ett otal svenska medborgare förlorade sina liv.

  Om det visar sig att man mörkat sanningen och ljugit så måste vi ändra på systemen så att detta inte kan hända igen.

  Dessutom så måste de imblandade (om de ljugit) i så fall straffas så hårt att nästa regering inte får för sig att göra samma dummheter.

  Dessutom så är det viktigt för det svenska folket att få reda på vad som igentligen hände, för demokrati fungerar endast om väljarna kan göra INFORMERADE val. Detta är en del av processenför att göra infromerade val.

  Förutom dessa gennerella synpunkter så kommer en offentlig tvättning av denna byken kunna ge avslut till en massa anhöriga som fortfarande har frågor om vad som hände.

  /C

 2. Instämmer med caridon.

  Jag anser att hela debatten var fruktansvärt överdriven angående regeringens agerande. Så moderat jag nu är ansåg jag ändå att media gick på tok för hårt åt hela regeringen. Vi kan begära katastrofberedskap för vad som sker på svensk mark, men aldrig för vad som kan tänkas drabba folk när de lämnar Sverige. Detta är en annan debatt, men min poäng är att jag trots dessa åsikter tycker att det är oerhört angeläget att detta med Danielsson reds ut till fullo.

  Jämför med Clinton. Det var idioti att hans otrohetsaffärer ledde till åtal. Men när det väl har gått så långt och när Danielsson väl står inför kommissionen så skall de baske mig tala sanning. Det är deras förbannade skyldighet. Om det visar sig att Danielsson har ljugit (vilket kommer att visa sig) så är det väl ingen som tror att endast Danielsson själv känner till denna lögn och att han inte haft hjälp av andra i maktposition?

  Detta skall redas ut, det är mer än allvarligt när ledande personer ljuger kommissionen rätt upp i ansiktet. Den delen är i mina ögon betydligt värre än att katastrofberedskapen var dålig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.