Strulat till det ekonomiska

Jag är som bekant kassör i vår linjeförening. Detta innebär att jag betalar ut pengar till folk som lagt ut mindre summor till saker, som nu under nollningen, t.ex dricka, snacks och kopiering av papper. Nu satt jag igår och överförde och förde in allt i ett litet häfte, så det blir enkelt att redovisa sen i mars. Självklart organiserade jag det fel. Så nu måste jag fixa till det, men det ordnar sig. 🙂

Sen det här med min egna ekonomi. Jag har aldrig varit speciellt bra på att hushålla, spara, vara förutseende med de pengar jag har eller kommer att få. Jag lever för stunden, planerar vad jag ska köpa utan att liksom budgetera för det och ja, det funkar inte så bra. Det blir liksom hål i min budget vareviga månad. Optimismen i mina inköp och att pengarna kommer räcka till är oändlig 😛

Till och med när jag tjänade så bra att jag hade 7-8000 över efter alla räkningar kunde jag ha svårt att hålla i pengarna så att det fanns kvar något vid månadens slut. Säger en hel del. hade jag varit ekonomisk av mig hade jag haft ett fett sparkonto som jag kunde dryga ut min månadsinkomst med nu när jag studerar. men det är ju så kul att spendera pengar på en gång.

Gärna såna jag inte ens har. Var väl ett rent mirakel att jag inte ballade ur med mitt kreditkonto som jag hade förut. Usch, jag vill nog inte ens tänka på det. Så nu blir det till att sanera och bara köpa sådant som är absolut nödvändigt. På riktigt denna gång. För jag kan inte leva på några hundra i två veckor eller mer.

Jag började bra på IKEA i Söndags. Var lite frestad att införköpa gardiner, stora glas, diverse köksattiraljer osv. Men jag höll mig. Bara det jag behöver tänkte jag och gick och hämtade ut bordet och EN stol. Kunde köpt två, men nej, jag kan lika gärna vänta med att köpa en till.

Nu ska jag göra mitt bästa för att organisera allt. Så jag klarar min ekonomi.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.