Det går att överleva

Ända sen jag liksom strulade till min ekonomi, så har jag fått uppleva hur det är att leva utan några större resurser. Det jag upptäckt är att det faktiskt går att överleva på ganska lite. Hur trist det än må vara, så går det faktiskt. Vilket vore en bra läxa för alla de som tror att om de inte får shoppa upp 2-3000 i månaden, så kommer de inte att överleva.

Med lite noggranna val så har jag märkt att man kan överleva 3 veckor på lite drygt 500 kronor. Och då har jag inte bara handlat mat för de pengarna. Utan även skräp. Nog för att jag föredrar att kunna göra lite extra saker förutom att leva på gränsen. Så i fortsättningen ska jag försöka så gott det går att vara lite mer ekonomisk.

Har fått några tips som jag gjort om till egna varianter.

Ska lägga undan en summa per månad som bara ska gå till mat. ca 1000 kr, varav hälften åker in på icakortet. Resten ska jag storhandla för i början av månaden. Basvaror, konserver och sådant som man hittar billigt på Willys och Coop Extra. Ja, något sådant. Den resterande 500-lappen ska jag ha till sådant som går åt fort, frukt, mjölk , grönsaker.

Förhoppningsvis leder detta till att jag har lite mer att äta och slipper vara så tråkig att jag äter typ samma sak hela tiden. Sen ska jag sluta planera i förhand vad jag ska inhandla varje gång jag får pengar. Fast jag har nog lyckats denna gång igen. Blir träningshandskar och en riskokare.

Andra bloggar om: , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.