Klyschigt värre

Idag ska vi tala om klyschor. För idag har jag insett en del saker om vissa av dem och om hela fenomenet i sig. De kallas klyschor för att det är precis vad de är, de stämmer överens med verkligheten, sen kan man ha åsikter om denna verklighet. Det må vara klyschor om hur det är att bli föräldrar, om att man måste älska sig själv för att kunna älska andra eller något som att le mot alla de man möter så kommer världen verka mycket vänligare.

Det är inte så konstigt att dessa saker är klyschor, de är alltjämt förekommande fenomen i vår kultur, så då likställs de med något som kan kallas en klyscha. Folk lever efter deviserna till mångt och mycket. Vilket kan vara både bra och dåligt. Det är dåligt då det ger en begränsad syn på verkligheten. Lever man efter vad klyschorna säger för mycket så fastnar man.

Men å andra sidan så har klyschor en ganska bra påverkan ibland när man behöver dem.

Andra bloggar om:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.