Ayn Rand

Jag har snöat in lite på de filosofiska tankarna som Ayn Rand uttryckt, bland annat i sina böcker, Atlas Shrugged och The Fountainhead.

Jag har ännu inte läst dessa, men nu har jag skaffat The Fountainhead som audiobook. Läste om kända människors dragning till hennes verk och hur de blivit djupt berörda av det hon skrivit om, på The Atlas Society, som även driver Centret för Objektivism. Så jag ser fram emot och se om det kommer påverka mig på samma sätt, men det tror jag. Har som sagt redan fått lite insikt i vad det handlar om. Dels av vänner och andra författare, som jag faktiskt läst, som inspirerats av henne.

Nu ska jag föra över boken till min mobil och lyssna när jag cyklar ute till syrran ute i Enhörna, där jag ska sova över i stugan de bor i under sommaren. Fantastiskt läge nere vid Mälarens kalla vatten.

Återkommer imorgon, förhoppningsvis lite mer klok.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.