Kristna väljare viktigast

Kampen hårdnar i USA om landets kristna väljare

I kampen om att få så många väljare som möjligt, säljer nu de demokratiska presidentkandidaterna ut sina religiösa övertygelser, för att visa att de också delar den tro som är så viktig för så många, speciellt för de uppemot 60 miljoner som är bibeltrogna, av deras möjliga väljare.

Jag tycker personligen inte att religion har med politik att göra, eftersom det blir till ett slags medel att sprida den egna tron. Det är bara att se på de länder där de religiösa ämbetsmännen leder landet. Det hämmar enligt mig den mänskliga utvecklingen. Bokstavstroende ger mig rysningar. Snacka om att lägga sitt liv i någon annans händer.

Enligt de som är troende så är det moral och värdefrågor som är viktigast, vilket nu alla som vill bli valda till president måste ta hänsyn till. Förhoppningsvis är det mesta ett spel för gallerierna. Eftersom demokraterna inte tänkt ändra sig när det kommer till abortfrågan och de homosexuellas rättigheter. Fast de tonar ned de frågorna istället, för att inte stöta sig med de religiösa väljarna och försöker överflytta tonvikten till frågor som miljön och klimathotet och kampen mot fattigdom och rasfördomar.

Jag medger att jag är djupt oroad över situationen där borta. Religion klingar inte positivt i mina öron och särskilt inte med så många troende i ett land som verkar gå åt fel håll.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.