Fakta om Evangelism

Med tanke på mitt inlägg igår om Mike Huckabee så surfade jag runt på nätet för att ta reda på mer om hans trosinriktning. Närmare bestämt den evangeliska. Han är ju faktiskt pastor i två av dess kyrkor. En av alla dem som sprider Jesus budskap i syfte frälsa orädda själar. Det som utmärker deras tro är att de är övertygade att Jesus kommer återvända till jorden och skapa ett Guds rike på jorden. I samband med detta kommer alla otrogna, som ateister, muslimer, judar, katoliker osv. alltså de som inte tror på just detta att Jesus kommer åter. Det finns idag 70 miljoner som tror mer eller mindre på detta, de flesta mer än mindre. De är ungefär lika tossiga som scientologer om man frågar mig.

Såg några filmer om detta för ett par år sen, som heter Left Behind. En skådespelare som jag känner till från en serie som heter Growing Pains, Kirk Cameron spelar en journalist som blir kvar efter att Jesus hämtat hem alla som hör hemma i himlen, alltså de trogna. Detta kallas för Rapture.

Det är detta som Mike Huckabee baserar sin tro på. Det är också vad som gör honom till en farlig man. Som gör vilken religiös människa som följer en skrift som skrivits av andra människor farlig. För de är helt övertygade i sin tro att detta är Guds ord. Evangelismen som detta kallas, bland annat, det kommer i olika former och förekommer givetvis i Sverige. Det värsta är att de vill rädda så många själar som möjligt, vilket gör att de missionerar i hela världen, självklart i de fattigaste delarna. Där deras nummer växer.

En summering av vad kärnan i deras tro är finner man på Wikipedia

”John C. Green, director of the Ray C. Bliss Institute of Applied Politics at the University of Akron in Ohio, found in the 2004 American Religious Landscape Report[2] that despite many variations, evangelicals in the United States generally adhere to four core beliefs:

1. Biblical inerrancy
2. Salvation comes only through faith in Jesus and not good works (in particular the belief in atonement for sins at the cross and the resurrection of Christ) Scriptural references: John 14:6, Hebrews 9
3. Individuals (above an age of accountability) must personally trust in Jesus Christ for salvation.
4. All Christians are commissioned to evangelize and should be publicly baptized as a symbolic confession of faith. Scriptural reference: Matthew 28:19, Acts 1:8”

I Sverige finns också de som vill att bibeln ska ha en mer betydande roll som skrift. Som tur är är vi det mest sekulariserade landet i världen. Vilket jag uttryckt min tacksamhet för.

Intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.