Facebookgrupper och Causes

Det är faschinerande att när man loggar in på Facebook, så hittar man en hel del invites till causes och olika grupper som vill förändra världen på olika sätt. Opinionsbildning på internet helt enkelt. Det har blivit ett enkelt sätt att visa att man har en åsikt om det mesta. Skapa en grupp, gå med i en cause och du har gjort ditt för att förbättra världen, eller?

Jag anser personligen att det är ett ganska torftigt sätt att bidra till en förbättrad värld, för vad visar ett medlemskap i gruppen ”För en bättre värld” egentligen, att man vill ha en bättre värld? Finns det verkligen folk som inte vill ha en bättre värld då? Det blir liksom ganska torftigt på något sätt tycker jag. Man gör det väldigt enkelt för sig själv. Här är jag och jag har en åsikt, nu har jag gjort mitt.

Det hade varit intressant att se folk faktiskt göra något konkret för att följa sina åsikter och värderingar, tänk så mycket vi skulle kunna åstadkomma om folk engagerade sig på riktigt i det som de hade en åsikt om och verkligen gjorde saker för att förändra det som de tycker är fel. Jag säger inte att jag är bättre, men jag vägrar att gå med i massa grupper och causes för att sedan tro att jag gjort mitt.

Nu vet inte jag om det är så folk resonerar, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.