Ett liv utan socker

Åter igen har jag slagit i huvudet och fått för mig en massa saker. Så skulle jag kunna uttrycka det. Jag har en tendens att få för mig saker och sedan överge de ganska fort. Jag har slutat dricka alkohol några gånger, med varierande resultat, en gång höll jag upp i 4-5 månader. Andra gånger har jag börjat kompromissa med mig själv alldeles för fort.

Jag har även försökt mig på att sluta äta godis ett antal gånger, men suget har varit för starkt. Jag har låtit det vara det som styrt mig. När man inte kan styra över ett sug så börjar man fundera över vad som är fel. Kroppen har kontroll över hjärnan, aldrig bra. Mycket handlar om att acceptera fakta. Kunde jag acceptera att jag inte skulle dricka alkohol eller äta godis? Nej, förmodligen inte.

Kan jag det nu? Återstår att se. Jag har gett mig fan på att sluta äta socker. För jag anser att jag är alldeles för beroende av det. Den stora utmaningen blir att inte falla dit när jag känner mig ynklig och säger åt mig att jag förtjänar att äta nåt som faktiskt ger mig en belöning. En belöning som är beroendeframkallande.

Har läst på lite om sockerberoende och det råder självklart delade meningar om det. Det håller jag med om, det beror alldeles på. I mitt fall så är socker en allt för stor faktor och har varit det väldigt länge. Har alltid varit jordens största godisgris. Det kan vem som helst som jag känner intyga.

Det svåra är att hitta mat som inte innehåller socker, för det finns i princip allt. Men jag tänker att så länge jag håller koll så att det inte är mat som innehåller allt för mycket konstgjort socker så ska det nog gå bra. Jag hoppas det åtminstone. Har ju även dragit ner på kött för att jag tycker det är en bra sak att göra.

Så nu får vi se hur jag lyckas. Knäckebröd är bra skit, keso och avokado och en massa grönt och frukt ibland. Bönor och quorn. ja, ska utforska vad det finns att välja mellan i framtiden. Ska ta det dag för dag.

En av de svåraste sakerna blir att äta borta. Vara jobbig och fråga vad som finns i maten. Men det ska nog ordna sig med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.