Nya poster och cynism mot EU-politiken

Jag läser en kurs om hur EU är uppbyggt och hur politiken nere i Bryssel och Strasbourg ser ut. I kursen har vi en bok av herren som besvarar frågor om den nya ”presidenten” och ”utrikesministern” i en chatt i DN. Det är rätt klart i chatten att folk inte riktigt förstått vad det handlar om. Det handlar inte om en president som i USA:s fall, utan mer om en ordförande som styr upp arbetet inom unionen. Samma med hon som blivit vald att leda det utrikespolitiska arbetet.

Finns för många intressen i unionen som hindrar att det skulle kunna bli en sådan maktkoncentration. Visst ska man vara vaksam mot det som sker där i maktens centrum så det inte spårar ur, men just nu är det nog ingen fara. Mindre cynism tack. Ta reda på fakta först.

Sen vill jag också när jag ändå är inne på ämnet beklaga mig över den här flytten som sker mellan Strausbourg och Bryssel en gång i månaden. Den beskrivs mer ingående här och är bara vansinne. Kan de inte bara sluta? Typiskt fransmän att hålla fast vid en symbolisk plats bara för sentimentala värdens skull. Skaffa en verklighetsbaserad och rationell syn på det hela, så kanske vi skulle kunna sluta slänga ut två miljarder på ingenting!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.