När ingen uppmärksammar det goda i världen

Så glöms det gärna bort tror jag. Samtidigt så sprids apatin och känslan av hjälplöshet, det går inte att göra så mycket åt de problem som finns på andra delar av världen tänker man. Men det stämmer inte. Hela tiden händer det saker som inte uppmärksammas, som egentligen borde bli mest uppmärksammade. Tyvärr verkar det mänskliga sinnelaget frodas som bäst när det får gotta sig i tragedier och andra människors olycka. Vi ojar oss och kan sitta hemma i hemmets trygga vrå medan vi beskådar diverse hemskheter från jordens alla hörn. Vi borde göra något för det kan bidra om än så lite. I dagens DN så listas i alla fall lite positiva saker som hänt i världen och som går åt rätt håll.

DN: Saker i världen som blev bättre under 00-talet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.