En helg i studentens och trötthetens tecken

Håhå jaja. Det kan man ju lugnt säga. Det var mycket som skulle hinnas med och mycket hanns med också. Torsdag morgon och förmiddag befann jag mig i Västerfärnebo på en grundskola och föreläste om mänskliga rättigheter tillsammans med Åsa från Röda korset för ett gäng nior som var lagom redo att springa ut på sommarlov. Tyckte det gick rätt bra, med tanke på att det var första gången jag körde. Nervositeten försvinner rätt fort.

Sen hem och packa lite snabbt för att bege mig till tåget till Stockholm. Fick på tåget reda på att jag inte behövde masa mig upp tidigt på fredagsmorgonen så jag styrde kosan till Oskar och Helenas nya lägenhet på Östermalm. Hade ingen aning om att de hade flyttat eller ens tänkt flytta, men det var en trevlig överraskning. Blev bjuden på underbar svampsoppa och goda pannkakor, sen gick vi eftersom jag skulle till Södertälje och Oskar skulle fota på Jazzfestivalen.

Kom hem och somna till slut vid 02, sen upp igen vid 09 för färd till Nyköping och en studentmottagning. Dagen efter var likadan, fast då åkte vi till Fagersta. Lekte paparazzi på båda, med varierande resultat. Men båda syskonbarnen som tog studenten verkade mer än nöjda. Kvällen blev en sangria och mojitofylld sådan i Stockholm, däckade rätt hårt där runt 1.30.

Söndagen blev en väldigt slö dag med bakispizza och lösgodis och en gammal film innan det var dags att ta sig hem till verkligheten igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.