Storsjöyran

Någon gång i somras så kom jag över en länk till Storsjöyran och såg att det var väldigt många bra band som skulle spela där. Festivalsugen som jag var så föreslog jag lite lätt att man kanske skulle åka på den och efter ett tag så hade jag två som var intresserade. Försökte lite halvhjärtat att få med oss lite fler folk då bilen trots allt hade plats för iaf två till. Men det blev inget med det, vilket i efterhand var skönt rent logistiskt. Blir rätt trångt i en bil med massa packning osv. Hade inte fått plats någon mer i tältet heller. Hade i och för sig gått att lösa med ett till tält men jaja.

Vi åkte torsdag förmiddag med siktet inställt på Östersund. Jämtlands pärla vid Storsjön. Tyvärr är mitt minne lite dåligt så jag kanske glömmer bort nåt av de roliga som hänt under resan men jag ska försöka i alla fall. Vi åkte lite fel vid Gävle, ingen fara förutom att GPStanten blev lite nojjig. Norsk som hon var så blev det många rundkjörningar. (rondeller) Ta förste til höyre i rundkjörningen. Lite lätt förvirrande och ja underhållande. Blev ett första stopp i Söderhamn där vi åt på McDonken i brist på annat.

Första stopp McDonald's i Söderhamn.

Här har vi då min underbara bricka med en kycklingburgare osv.

Ja, i Sundsvall så bytte vi chaufför och vår kvinnliga medåkare fick ratta hela vägen in till Östersund. Hände väl inte så hemskt mycket spännande på resan, förutom sång sång och mera sång. Kan tänka mig sämre sätt att spendera en 7 timmar lång resa.

Väl framme så körde vi in till ett köpcenter där vi fann både muggar, stolar alkohol, gamla ragg och liggunderlag. Rätt otippat.
Sen hastade vi till campingen som efter lite centrumkörning, med ett avstängt centrum till slut ledde oss till vår slutliga destination. På med band, parkera och sen in på campingen för att bygga tält.

Vi hittade en plats som var i utkanten av tälthavet och eftersom vi inte hade några planer på att sitta och häva öl med diverse småungar så fick det duga. Sen var det bara att häva i sig några enheter och gå mot festivalområdet. Eftersom vi alla tre var förstagångsbesökare så irrade vi runt lite innan vi till slut hittade Badhusparken där Oskar Linnros spelade. Jag var helnöjd efteråt då jag fick höra alla tre av hans låtar som jag kände till. Avslutet med Från och med du var en höjdpunkt.

Sen vidare till Stora scenen där Miss Li avslutade, sen in på Pizzeria Kosmos för att få i sig lite föda. Jag och Smeken dela på en pizza och lagom tills vi var klara så var det dags för The Ark. Jag visste att det skulle bli en bra spelning men de andra två blev positivt överraskade. Sen gick vi ner och såg Shout out louds, bra skit. Sen en sväng upp igen för lite Europe och så avslutade vi kvällen med Maskinen.

Sen har vi det här med att försöka sova på festival. Det är ett eget kapitel. Första natten så vaknade jag ungefär sjuttioelva gånger, vilket i sig inte är något konstigt när folk springer omkring och vrålar och sjunger 123 fanta och rosé och diverse annat. Så ska det vara på festival, annars är det inte festival förstås. Andra natten var det någon som ramlade in i vårt tält och typ sparkade mig i bakhuvudet. Härligt sätt att vakna på. Sen så läckte det in vatten så jag vaknade av det med. Sista natten sov jag bäst fram tills nån snubbe sneade ur totalt på någon som tydligen gjort honom orätt. Jävla fitta, hora, du ska dö, han ska dö upprepades ungefär 1000 gånger. Vart var vakterna? Men till sist så kom de och han fick väl åka polisbil, eller hur det nu var. Var lite orolig att det skulle spåra totalt och bli typ upplopp, men det gick över. Moget att spåra ur 07.30 sista morgonen.

Dag 2 då, då gick vi en sväng på marknaden längs med vattnet och kollade lite på prylar, jag fyndade en ring för 89 kr och ett par cheap mondays för 50 kr och en tischa för 20 kr. Jeansen hade jag nog velat prova, men fanns ingen möjlighet, men jaja, de är sköna. Vi fastnade där under tälttaken för det kom ett skyfall. Efter det gick vi och kollade in stan. Hade ingen uppfattning om Östersund innan, men det kändes rätt stort. Det är mindre än min hemstad, men kändes större av någon anledning.

Sen gick vi tillbaka till tältet och tråkade fram tills kvällens spelningar. Det regnade mestadels under den tiden så det var inte läge och vara ute. På kvällen så såg vi först lite Marit Bergman som spelade akustiskt, sen var det dags för Melissa Horn, liten och söt.

Marit Bergman

Jag missade Markus Krunegård, men jag kände inte för att gå på det själv så. Sen blev det en sväng in på Kosmos igen för lite mat. Där stötte vi på en full förvirrad tjej som var helt övertygad om att Lasse skulle spela på kvällen.

Sen var det lite Adam Tensta innan Johnossi spelade. De blev uppflyttade från Badhusparken till Stora scenen och tur var väl det, för det var väldigt många som var och såg de. Ingen större förlust att N.E.R.D inte kom för Johnossi var helgrymma.

Johnossi

Efter deras gig så sprang vi ner till Teenage fanclub, eller snarare gick. Satt där en stund sen drev vi omkring på området, kollade in krogstråket och lite sådär. Sen var det Kent och sen tillbaka till tältet för att sova.

Sista dagen så gick vi för att handla frulle och när vi satt och åt/drack så kom Smeken på att vi borde åka och bada på ett äventyrsbad för att fördriva tiden. Sagt och gjort, vi drog till Storsjöbadet och relalalaxade i några timmar och det var så värt. Sen kom vi på den ännu mer fantastiska idén att köpa engångsgrill och hitta något ställe att sitta och chilla på, så det gjorde vi med. Åkte över till Frösön och satte oss grannar med DM i mete, pratade lite djupa saker och avnjöt vår mat och dryck.

Sen in till campingen och fixa lite, njuta av solen vid sjön och dricka lite. Vi hade rätt mycket tid på oss eftersom det vi skulle se först började först 21.45. Lasse. Hans spelning var fin, förstås. Sen skyndade vi oss ner till badhus igen för att få en snabb glimt av Hoffmaestro, stället var fullpackat. Fick i alla fall höra The storm, vilket jag nöjde mig med. Bra drag 🙂

Hade blivit tipsad om att presidenttalet inte gick att missa, så vi gick dit och snacka om folkfest. Jag garvade typ genom hela talet och stämningen var verkligen på topp. Mer sånt för fan. Alla borde ha den där inställningen till saker och ting. Självdistans och humor <3 DJ Ewert in da house! Introt till presidenttalet. Folkfest deluxe. DJ Evert

SÅ jävla bra! Klipp från talet finnes här!

Avslutningen för vår del blev Teddybears, sen var vi nöjda för denna gången. Vilket jag är med detta inlägg med. Fått ner det mesta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.