Intressenas svansjö

Oj, debatten rasar på i världen. Ska Internet bli begränsat, är ridsport en sport och är pappor lämpliga att ta hand om barn? Stora frågor och viktiga frågor. Även frågor som jag anser är viktiga på olika sätt. En del av de är kanske inte helt nödvändiga, men debatten runtom de är det däremot. Så jag hänger med lite på en skarv och läser det jag råkar komma över och tänker att fan alltså.

Har vi inte kommit längre?

Intressen som ska skydda sina revir och inskränker på andras intressen i en vild och galen dans. Politiker som springer ärenden åt andra i sina ”personliga” intressen, företag som vill skydda sina intressen som ”övertalar” politikerna att se till sitt egna ”intresse”.

Ett helt hav av halvsanningar, girighet och allmän förvirring. Inte undra på att folk inte orkar engagera sig. Men så gör dem det ändå, när det som är deras intressen blir hotade. Då passar det minsann att komma springandes och ropa. Dags att anpassa sig eller revoltera. Men hur ska det gå till, världen ändras ju dag in och dag ut. Snart vet man inte vilket håll man ska spana åt eller vilken tå man ska stå på.

Lite som en balettföreställning tror jag minsann det blir. Fin lite liknelse jag fick till här på slutet. Nu lämnar jag över och sover istället. Blev nog inte så mycket klokare men jag fick skriva lite i bloggen åtminstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.