Befästa könsroller, vadå?

Sitter och följer flödet på Twitter när jag lägger märke till att en ganska humorinriktad twittrare som ofta har en sylvass samhällskritik bakom sina tweets har börjat plöja igenom ett antal nummer av tidningen Cosmopolitan. Detta för att vad jag kan se påvisa de absurditeter som återfinns i dessa tidningar. Om ni kollar mitt flöde här på sidan så kan ni se några exempel på vad som skrivits, ofta som tips för tjejer som är sugna på att hitta kärleken.

Det är som att de utgår från att tjejer är korkade och killar likaså, om inte ännu mer korkade..
Inte konstigt att vi lever i en värld som ser ut som den gör när en mängd av befolkningen blir påverkade av dessa så kallade rön och råd. ”Alla killar gillar korv”, ”Alla killar vill ligga” och liknande generaliseringar är exempel på plattityder som de kommer dragande med. Trodde vi levde 2012 och inte i den mörka medeltiden.

Skärpning Cosmopolitan.

Alla borde bojkotta tidningen och/eller bomba de med mejl där ni förklarar att det som de har att komma med bara är skräp. Ofta så är tidningar som är inriktade på bara män inte mycket bättre kan jag även nämna. Borde finnas tidningar som har ett mer jämställt sätt att skildra verkligheten. En tidning som skildrar verkligheten punkt, för det där är ju bara bullshit.

Alla killar är inte likadana och alla tjejer är inte heller likadana.

Snälla redaktörer på Cosmopolitan, inse att ni sprider dynga och kom in i matchen! Sluta befästa gamla urvattnade idéer om hur kvinnor och män är och borde vara och inse att det ni gör är något dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.