Distraktioner och effektivitet

Jag har dilemman att handskas med, för att vara korrekt så vet jag inte riktigt hur jag ska få det hela att gå ihop. Inom mig så finns en vilja att uträtta stordåd, förändra världen kan vi säga. Jag bevittnar så mycket orättvisor och felaktigheter där ute som jag vill göra något åt. Samtidigt förstår jag ju att jag inte kan rädda hela mänskligheten. Jag är en person och jag har begränsade resurser som tid, kunskap, ork osv.

Men jag försöker på olika sätt, det kan vara olika projekt som jag lägger ner min tid på. Dilemmat ligger i att jag är något enormt lättdistraherad. Jag har alldeles för mycket distraktioner i min vardag och svårt att fokusera på det jag borde göra för stunden. Vet inte om det handlar om att jag har svårt för att tro på mig själv och att jag gärna svävar ut i annat för att undvika svårigheter som jag stöter på.

Jag har i många lägen önskat att jag haft ett driv och en målmedvetenhet som gör att de projekt jag jobbar på blir lyckosamma och bra genomförda. Även en social förmåga att räcka ut min hand och se vad som kan hända om jag drar i lite trådar, skulle jag önska att jag innehaft. Men det krävs en övertygelse som jag kanske inte riktigt har. Jag behöver hitta drivet, övertygelsen och målen som gör att jag ror mina projekt iland och vågar lansera de ute på webben.

Istället så tar distraktioner i form av sociala nätverk, spel, filmer, tv-serier och annat över och gör att min effektivitet är lika med kanske 2%. Tänk hur mycket jag skulle kunna uträtta om jag liksom struntade i dessa och gjorde mer produktiva saker.

Det är med andra ord dags att avinstallera spel på både padda och telefon för att kunna ändra på detta. Sen behöver jag sätta upp mål för varje projekt så att det rör sig framåt. Ska genast avsätta tid för detta och göra listor på funktioner och saker som behöver göras innan de kan lanseras.

Skönt att få ner på pränt lite av det som jag tänkt under flera månader. Dags att ta tag i sig själv och satsa lite på det som jag egentligen borde hålla på med. Jag är väl medveten om att det inte kommer bli lätt eller att jag inte kommer stöta på patrull, men det är saker man får ta lärdom av.

2 svar till “Distraktioner och effektivitet”

  1. Det här citatet tycker jag är bra, när man sitter och blir frustrerad över allt man vill göra för allt man ser i världen. Kanske är taget i det blå till det här sammanhanget, men kom att tänka på den när jag såg ditt inlägg på FB 🙂

    ”Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” – Howard Thurman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.