Min väg till ekonomisk kontroll

Klockan är tio och jag håller på och rundar av här framför datorn, inte gjort många knop idag inte. Samlade ihop de slantar jag kunde och gick och handlade mat. Kommer inte svälta ihjäl den här veckan som kommer heller. Lön på onsdag och då ska jag se till att portionera ut pengarna på mina olika konton.

Som en del kanske vet så är jag oerhört dålig på att hålla i mina pengar. Spara är kört, för jag lyckas alltid med konststycket att förbruka allt som finns på lönekontot. Fördelningen i framtiden är som följer:

Lönekontot för att ha pengar som jag kan göra vad jag vill med, nöjen osv. Sen har jag två sparkonton, det ena ska vara till kortsiktigt sparande, typ om jag vill köpa något dyrare, som min nya säng exempelvis. Sen det andra till långsiktigt sparande, resor, bostad, eller vad det nu kan vara till. Mer som en buffert med.

Till sist ska jag ha ett konto som är kopplat till ett av mina kort på antingen Coop eller Ica, där jag sätter in ca 2000 kr på så jag alltid kan handla mat och andra nödvändigheter. På det här sättet behöver jag aldrig norpa pengar från mina sparkonton. Har jag gjort av med allt på nöjeskontot så får jag liksom skylla mig själv.

Frågan är bara hur jag ska fördela pengarna mellan kontona. Får fundera på den fram tills jag får lönen på onsdag. Nu ska här gosas i sängen. Varje gång jag lägger mig så tänker jag att varför gjorde jag inte det här tidigare.. skönt att ligga under täcket helt enkelt.

8 svar till “Min väg till ekonomisk kontroll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.