En liten klagosång om dåligt minne

medium_2971153504

 

Gah, vilken jävla hjärna jag har. Den har börjat stänga ner och helt och fullo tappar bort saker i mitt huvud. Inte uppskattat av varken mig eller andra runt om mig. Tyvärr är det mest på jobbet som det händer, min skalle klarar tydligen inte av all information som ska bearbetas och kommas ihåg. Jag blir så jävla trött på mig själv. Måste sluta överanalysera och bara göra rätt från början utan att krångla till det så jävligt.

Önskar så att det gick att defragmentera hjärnan och strukturera upp all information, nu är det som en gammal soptipp med miljoner åter miljoner med ”onödig” information som ligger och skalpar. Sen att mitt minne och attention span är lika med iq fiskmås från tid till tid underlättar inte. Minns inte ens vad jag gjort 5 minuter innan ibland.

Funderar på varför jag har såna problem att ha koll på läget och behålla det viktiga i skallen, är det för att jag sover för lite som hjärnan underpresterar eller är det överfullt? Kanske har min alkoholkonsumtion satt sina spår? Eller så är det för att jag är så jävla osäker på allt jämt som sätter käppar i hjulen. Kan liksom inte säga något utan att slänga in ett nog, kanske, tror det, tror jag eller liknande. För tänk om jag har fel, då sitter jag där och skäms som en hund.

Eller så är det en fin blandning av allt ovanstående som gör det till den katastrof det är.

Nu är det väl inte alltid såhär illa, men idag blev det lite för mycket av det goda för min del. Men vad kan jag göra förutom att försöka göra bättre i framtiden? Var skönt att få skriva av sig lite, gör det lättare att hantera och gå vidare. Får leva med att vara förvirrad dock, med tanke på hur jag gör konstiga saker mest hela tiden, må det vara på gymmet eller bland vänner.

Har haft ett flertal incidenter senaste veckan, till exempel börja plocka vikter från en stång som någon använder, inte fatta hur man går på toa på bion osv. Det ser säkert jättekul ut för andra, men inte fullt lika kul för mig. Blir ju inte direkt bättre på att känna mig säker, när jag gör bort mig med jämna mellanrum.

Jag blir så trött..

photo credit: mohammadali via photopin cc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.