Dags att ändra livsstil drastiskt, eller något..

this way, that way

Oavsett vad som än händer eller har hänt så finns det en del saker som behöver ändras i mitt liv. Har för tredje gången inom loppet på en månad blivit sjuk och nu är det nästan värre än innan. Har dock tagit mig till jobbet ändå, har inte råd att vara hemma. Men det fungerar ganska bra med hjälp av mina vänner ipren, vicks blå , nässpray och toapapper. Det som kommer ske nu är att jag kommer softa ganska mycket närmaste tiden, blir varken fest eller träning för min del mer i år. Nyårsafton kan jag väl tänka mig att ha lite trevligt, med lite alkohol inblandat men i övrigt så nej.

Hade lite planer för nu i helgen och nästa då det är lucia, men jag har valt att avboka dessa. Måste tänka mer på min hälsa och hur jag ska orka med att jobba och få ihop vardagen. Nu har det inte varit riktigt så illa som det låter, men det är illa nog. Har väl egentligen funderat på att göra någon liknande förändring ett tag och inte lyckats få ändan ur. En fastnar i sina gamla spår och ser inga nya vägar att vandra, men det finns förstås alternativa sätt att leva på.

På något sätt så har jag alltid hamnat i sällskap med personer som jag festar med, tror det har med att jag umgås mest på helger och med yngre personer. Självklart finns det de som jag har fått en djupare relation till som inte bara handlar om att festa, men till stor del är det vid sådana tillfällen som jag umgås.

Min vardag består mest av att ta mig till jobbet, vara där och jobba förstås och sen hemåt och antingen träna eller hem till lägenheten och se på serier eller något liknande. Blir inte så mycket umgänge då, det är svårt när en pendlar två timmar om dagen till jobbet. Hur löser jag det här dilemmat? Söka nytt jobb, ny lägenhet, börja om igen? Nej, jag tror inte det är lösningen. Jag får bli bättre på att styra upp umgänge på vardagar fast jag jobbar där jag gör. Det blir till att komma upp på morgnarna och komma iväg till jobbet så skapar jag förutsättningar för att orka och vilja mer.

Får ta det med lite små steg framåt. Är trött på partyprissen, vill bli mer vuxen och ha ett annorlunda liv.

photo credit: Lori Greig via photopin cc

Ett svar till “Dags att ändra livsstil drastiskt, eller något..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.