Dag 15 – Mina drömmar

medium_6679261237
photo credit: WanderingtheWorld (www.ChrisFord.com) via photopin cc

Idag ska jag berätta om min relation till drömmar och kanske lite smått om vad de är. Drömma om saker är inte något som jag gör särskilt uttryckligen. Saker jag vill göra eller uppnå är för mig svårt att drömma om. Vad som är verkligt och inte har liksom satt mig i ett tillstånd där jag inte tyckt det varit mödan värt att drömma om saker om de upplevs som ouppnåeliga.

Låter som jag har en rätt negativ uppfattning om drömmar, men det är nog mer en realistisk syn på det hela taget. Jag anser inte att en ska drömma om saker en vill göra eller uppnå. Det är bättre att kämpa mot att uppnå mål och därmed uppfylla det som folk kallar sina drömmar.

Jag formulerar sällan mål eller drömmar som just sådana. Mer att jag arbetar på olika sätt för att nå dit jag vill utan att definiera det som en dröm. Tror jag sätter krokben på mig själv om jag sätter en så tongivande titel på något om jag kallar det för en dröm.  Sen inte sagt att jag inte har några drömmar, mer att jag inte funderar i sådana termer. Ungefär som att jag inte har några favoritsaker. Går liksom inte att välja en sak.

Sen är det väl ett sätt att skydda sig mot att bli besviken, att inte drömma för mycket. Eller drömma alls. Tyvärr lite så jag fungerar som person, missar säkert massa kul på grund av det. Men om jag skulle våga drömma så skulle jag nog drömma om att vara allt jag inte är: Orädd, obrydd, rätt och slätt någon slags supermänniska som alltid följer sina impulser och satsar stort oavsett vad det än handlar om.

Det är väl bara att jobba mot att bli en sådan person, finns ju vissa områden där det är mer akut, där jag lagt ner alla så kallade drömmar om att något ska ske, vilket gett ungefär den effekt en kan förvänta sig, klart inget sker.

Ville gärna ge några exempel på drömmar jag har, men jag tror jag hoppar över det. Behåller det för mig själv. Känns bättre så tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.