Lasagne är gott, tips längst ner

Idag var det skönt med sovmorgon må jag säga. Drällde in lite väl sent på morgonen, men det gick bra ändå. Hade möte med deltagare på förmiddagen, gick väl ok. Fick till en rimlig planering utifrån förutsättningarna. Kan ju inte riktigt säga mer än så pga. sekretessen.

Hade en tid på vårdcentralen mitt i arbetspasset så runt 13.45 drog jag dit och fick lite tips och vidare remisser för utredning av min struliga mage. Ska på ultraljud och se om det är något med gallan. Sen ska jag boka tid hos en dietist för att få hjälp med att utreda vad som kan vara mindre bra för mig att äta.

Bad även om hjälp med att bli av med hårsäcksinflammationerna som jag dragits med i åratal. Fick recept på en aknekräm som jag ska hämta ut imorgon, hoppas verkligen den hjälper till att hålla skiten borta.

När jag kom från jobbet var det fullt upp med tvätt och besök av damen som vi gärna vill byta bostad med och hennes son. Hon ville förstås se lägenheten igen och var nog ganska nöjd.

Idag på lunchen så bjöd jag en kollega på den goda Lchf-lasagnen som vi brukar göra och lovade att jag skulle dela med mig av receptet. Så här kommer det:

OBS, inte mitt påhitt.

Lasagneplattor

3 (4) ägg
100 (125) g philadelphiaost
Drygt 2 msk (0,5 dl) fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.  Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.

Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Ostsås

150 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 dl riven ost
Muskot, salt och peppar

Värm allt utom osten tills det kokar ihop till en jämn sås. Ha i osten på slutet.

Stek ca 500 gr köttfärs och gör den som du vill ha den i din lasagne. Varva köttfärs med plattor och ostsås, in i ugnen tills den fått en fin färg.

Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.