Det nya livet

Välkommen till livet Lilla Elsa och välkommen till det nya livet med ett litet barn Micke och Linda!

Det var vad universum sa till oss den 21 maj klockan 10.03 när ett litet flickebarn på 3256 gram föddes. Födseln var rätt odramatisk, alltså det gick ganska bra även om det förstås är en pärs att föda barn. Värkarbete hemma i ca 6 timmar med tillhörande besvär och sedan till sist fick vi veta att vi kunde komma in till Södertälje sjukhus förlossning.

Det var tydligen fullt upp den natten då 11 barn kom det dygnet så det var på gränsen att vi blev skickade till Karolinska i Huddinge, men Linda höll ut en timme till och sen hade de plats för oss vilket vi är så glada för. Vi kom in runt 06 på morgonen och fyra timmar senare kunde jag konstatera att nu kommer barnet, medan jag försökte sansa mig och hålla koll på både min egen och Lindas andning.

Snacka om att på några sekunder inse vad det var för något som faktiskt höll på att hända. När jag såg att huvudet var på väg ut så blev det så väldigt verkligt. Linda fick hur mycket beröm som helst av barnmorskorna och den undersköterskan som vi hade på förlossningen, jag kan bara hålla med. Hon var som gjord för att föda barn och var superstark. Det gick verkligen mycket fortare än vad jag hade trott.

Efter att hon kom ut skulle ju moderkakan följa på det, men tyvärr ville den inte det så jag fick ta det lilla knytet i min famn medans en bunt med läkare, sjuksköterskor och barnmorskor preppade Linda för operation. Det var några ängsliga timmar då alla tänkbara scenarier spelades upp i mitt huvud, men någonstans visste jag att hon var i goda händer och försökte att förlita mig till den info jag fick under väntan på att hon skulle komma från uppvaket.

Mitt i allt detta så kunde de inte längre vänta på att mäta och väga Elsa och sen fick vi komma till BB och vårt egna familjerum där vi vilade i fortsatt väntan. Till slut kom vår barnmorska in med nyheten att det fanns en mamma som ville träffa sin familj och då var väntan äntligen över och vilken lättnad.

Efter att vi fick återförenas och förundras tillsammans över det lilla livet så fick Linda följa med oss ner efter en koll att allt såg bra ut. Sen började livet på BB med amning och blöjbyten och allt som ingår. Den där bubblan som alla talar om finns faktiskt. Jag var ute efter någon dag för att köpa Loka och det var som att jag inte förstått att livet fortsatte därute och att det var varmt ute.

Sen på torsdagen så tyckte vi att nu kan vi väl åka hem, det kändes helt okej och allt såg bra ut. Men det är ju en omställning så första natten var rätt tuff och vi var nog båda lite smått trötta, kände oss otillräckliga och en massa andra känslor. Som tur är kom vi in i det rätt fort och nu funkar det rätt bra. Igår började jag jobba efter tre veckor hemma i bebisbubblan. Det har känts helt okej även om det är lite konstigt med. Nu får ni se upp ute på nätet om jag blir lite för generös med bilder och så på vår Elsa, men det kanske inte gör så mycket..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.