Bakslag i planens utförande

Image by guvo59 on Pixabay

Jag har drabbats av ett bakslag denna vecka. Jag var så peppad att träna och fortsätta vidare med mitt upplägg att jag helt ärligt sket i att jag hade ont i halsen när jag vaknade i måndags. Gick och tränade både måndag och tisdag med lite halsont. Kändes väl okej. Jag vet att det inte var det smartaste men jag valde att ignorera det.

Det jag inte kunde ignorera var den låsning jag fick i höger sida av ländryggen efter tisdagens pass. Hade känningar redan under passet och säkert lite innan också. Så när jag fick både ryggvärk och en förkylning som bröt ut så fick jag helt enkelt inse fakta och släppa min planering för att vila upp mig.

Därför har jag inte tränat sedan i onsdags, måste även tänka om om jag ska kunna fortsätta på ett bra sätt. Min kropp var inte redo för den belastning som jag utsatte den för. Jag måste tänka uppbyggnad och rehab såhär i början. Lite av låsningen är kvar så vet inte hur jag ska fortsätta med mitt tänkta upplägg.

Göra om träningen

Nu får jag helt enkelt hoppa över marklyft och knäböj samt sänka vikterna tror jag och hitta några bra övningar där jag kan bygga upp musklerna kring område där jag får denna låsning. Som det är nu får jag ont när jag sitter och skriver detta vid datorn. Det är så typiskt att det blir såhär. Att inte lyssna på sin kropp och tro att den klarar av vad som gick för flera år sen var ju rätt naivt. Nu har jag fått lära mig det den hårda vägen.

Gör om gör rätt

Nya tag imorgon i alla fall, håll tummarna att jag lyckas komma vidare. Har ni några tips så skriv en kommentar. Funderar även på att gå till en massör eller sjukgymnast för att få behandling eller råd.

Ett svar till “Bakslag i planens utförande”

  1. Kanske kan köra kronlyft istället för marklyft, då blir inte rörelsen lika lång och det kanske känns helt ok. Jag kör mycket plankan, både sidoplankan och vanliga plankor bara för att bli stark i den statiska delen i böj/mark. Kanske något du kan göra med! Kör typ 25sx 3 set eller så, behöver inte vara så tungt och går väldigt snabbt att göra. Tycker man kan göra det nästan varje pass också eftersom det inte sliter så mycket på kroppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.