Tredje veckan – Nu kör vi!

BIld av TeroVesalainen från Pixabay

Förra veckans träningspass och annat intressant

Måndagens pass
Tisdagens pass
Torsdagens pass
Fredagens pass

Sammanfattande tankar kring veckans träning

Dags att summera förra veckans träningspass. Det var ju dags för mig att hitta en bra balans efter föregående veckas mindre lyckade träningsinsats då jag skadade mig. Så veckan som gick, alltså vecka 11 var lite av mitt sätt att försöka hitta min träning. Skönt att få ihop fyra pass, även om två var på jobbet med lätta vikter. Men fler reps ger ändå effekt. Märkte att jag nog ska vara försiktig med att göra utfall med skivstång och att jag nog ska vara allmänt försiktig med tunga vikter över huvud taget. Nu den här veckan så försöker jag på nytt ta mig an lite mer så får vi se..

Vikten och kosten då?

Jo, det har gått neråt, vägde mig flera gånger under veckan och även om jag inte kunde väga mig i morse då jag hade väldigt bråttom till bussen så tänker jag gå på senast uppmätt och det var i går. 74,8 kg. Alltså 1,6 kg ner totalt. Slarvade lite i helgen med pommes frites och en mimosa samt att jag åt potatismos tidigare under veckan. Däremot har jag motstått flera frestelser på jobbet. Det bästa är när man inte ens känner något sug. Det är helt enkelt inte ett alternativ att äta ”skräp” just nu.

Fuskmätt

Mätte mig lite igår med lite i förtid då jag inte ska göra det förrän den sista i månaden. Det såg ut att gå åt rätt håll där med, återkommer som sagt i slutet på månaden. Är ju egentligen det här som är viktigt i mitt fall. Vikten är inte det viktiga om man säger så.. höhö. Ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig.

Hejarop och inspirationskällor

Får en del positiv feedback på det jag gör och det är alltid roligt. Det uppskattas faktiskt och hjälper mig att fortsätta med min resa. Har till och med fått höra att jag inspirerar och så, så det är kul. Har ju själv blivit inspirerad av folk runt mig som bestämt sig för att göra förändringar i sin livsstil. Att sätta upp mål och fullfölja dessa och att faktiskt se resultat är mest det som lockar. Det är både kollegor och svågrar och svägerskor och andra som inspirerat mig.

Till sist

Var och handlade i lördags och de före mig hade till skillnad från mig valt att unna sig både flera flaskor läsk samt flera påsar ostbågar. Sen gick de in och köpte pizza på vår lokala krog. Efter i kön stod jag med två förpackningar bladspenat, en med grönkål samt rysk yoghurt. Där och då kände jag ändå att jag kommit en bit på vägen från den jag varit för ett par år sen, när jag kunde ha valt en liknande väg. Så det känns som att jag valt rätt väg. Ingen skugga över de andra, men det blev en ögonöppnare för mig att jag liksom kunde känna en skillnad där. Istället för att tänka att jag gärna hade valt vad de hade köpt så kände jag att nej, det här känns bättre för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.