Reboot av #mynewlife, igen och igen

Reboot av ett sundare och mer hälsosamt jag. Gud så klyschigt, men det är dags att försöka igen.

Som ni säkert minns så höll jag på med att ändra min livsstil ungefär med början för ett år sedan. Det gick bra om vi ser till resultatet som blev minus 4,4 kg som mest. Jag slarvade med att mäta mig men jag tror att det blev minskning på de flesta områden.

När jag gick på föräldraledighet så blev det svårt att följa samma rutiner som jag gjort innan. Träningen blev obefintlig, gick förvisso på promenader, men inte något utöver det. Sen under sommaren så blev jag allt mer frikostig med kosten och slarvade en hel del.

Det slutade med att jag landade runt 73-74 kg istället för 70 kg som var målet. I det stora hela ingen stor grej, då jag ändå gick åt rätt håll och känt mig mer hälsosam generellt. Har som sagt slarvat med att äta godis och annat skräp i perioder dock.

För ungefär två veckor sedan bestämde jag mig för att påbörja resan igen. Denna gång dock utan att sätta specifika mål eller så. Det främsta är att undvika socker. Har hållit upp i ca två veckor nu och börjar redan se skillnad. Som vanligt är det vätskan som ansamlas när man konsumerar kolhydrater som försvinner först.

Har lyckats stå emot frestelser både på jobbet och när vi varit på kalas och i affären främst. Det är svårt vissa gånger. Utmaningen för mig är att inte unna mig, för då far det iväg. Jag kan helt enkelt inte göra det. Hjärnan försöker dock hela tiden hitta på anledningar till varför jag ska få göra det. Typiskt beroendebeteende.

Märker ju att när jag faller för frestelsen så mår jag mindre bra av det. Känslan är inte positiv efter att ha moffat i sig en chokladkaka eller en påse smågodis. Antingen så får tandköttet sig en törn, eller så känner jag mig allmänt sunkig efteråt. Gäller ju bara att påminna sig om det och verkligen hålla fast vid det som en egentligen vet är det bästa för en.

Sen det här med träningen är ju också en utmaning. Behövs en reboot här med men det är också lätt att hitta ursäkter till varför det inte går att få till. Jag har ju haft en tanke om att jag ska börja springa hem från jobbet. Långa branta backar och så vidare är ju optimalt för det hela. Men nu har ju min hälsa inte varit på topp, i form av förkylningar och virus med mera plus att jag fått typ ryggskott.

Nu tror jag att det verkar gå åt rätt håll, så kanske att jag kan testa nästa vecka, bara jag hittar en lösning på det logistiska. Får ta en tunnare jacka och se till att jag får plats med det som behövs. Har ju någon slags vindjacka som är rätt tunn som jag till och med kan ha på mig när jag tar mig hem.

Ja, vi får se hur denna reboot funkar, uppdaterar här i bloggen någon gång i månaden tänker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.