Annorlunda påskledighet

Ja, som alla vet så är det ingen vanlig tid vi lever i just nu. Vi försöker väl alla att leva så gott det går trots att det märks av på olika sätt att det inte är som vanligt. I mitt liv så är det att inte kunna träffa min mamma hur som helst. Som tur är kan vi ses och gå på promenad på tryggt avstånd. Men det är ju inte som vanligt.

På jobbet är det inget som är som vanligt. Hela vår verksamhet har pausats och vi får agera serviceteam åt äldreomsorgen. Hjälpa till med allt från handla mat, tvätta kläder och annat som personal inom hemtjänst och äldreboende inte hinner med just nu.

Flera av mina kollegor har också varit med på Tom Tits och byggt skyddsvisir vilket är toppen. Själv städade jag på Komvux ons-fredag förra veckan, detta eftersom vi har avtal att städa där med vår verksamhet Inre service. Bortfallet av personal och att alla våra deltagare är hemma på paus tills vidare gör att vi får ställa upp.

Förmodligen är tillräckligt många tillbaka nästa vecka så jag kan återgå till vårt kontor och ingå i det här serviceteamet. Så det enda jag vet är att vi inte kommer jobba med deltagare igen förrän den här coronapandemin lagt sig och saker börjar återgå till det normala igen. Vilket är smått omöjligt att veta i dagsläget. Skönt att kunna göra nåt som hjälper till i allt kaos.

Är ju rätt tryggt att ha anställning inom kommunen i dessa tider, i alla fall som det verkar nu. Många som har det mycket värre än en själv. varsel, uppsägningar och permitteringar. Usch ja, det är verkligen inte alls kul.

Ja, det blir att fira en annorlunda påskledighet med min lilla familj och sen kanske höra av sig via Messenger eller någon konferensapp för att prata med de andra. Verkligen skönt att kunna ha nu i dessa dagar.

Idag har vi firat Linda som fyller år. Beställde hem tapas och softat hemma hela dagen. Imorgon ska vi äta påskmat och så får vi se om det blir så mycket mer. Tidigare i veckan har vi hunnit fixa med lite saker här hemma som att sätta upp tavlor och säkrat lite fler möbler. Har ju varit rätt najs väder med, så lite tid ute på tomten har det blivit med. Gungat med Elsa, sopat och krattat lite.

Nu dags att sova, är svintrött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.