Långhelg med diverse bestyr hemmavid

Efter långhelg kommer det ett slut med. Igår var det söndag och dagen började med att jag vaknade 8.30, fatta vad lyxigt. Efter det obligatoriska besöket på toaletten gick jag in till Elsa. Hon stod där så snällt och gäspade utan att låta. Efter att ha bytt blöja och klätt på henne tog jag henne med in till Linda och Astrid.

Jag tog med mig Astrid och gick ut och genomförde samma procedur med henne. Sen var det dags att att lite go frukost. Linda svängde ihop lite plättar som vi åt med bär och grädde. Mums. Sen så gick hon och Astrid ut i vardagsrummet så hon fick äta, medan jag och Elsa satt kvar vid köksbordet och målade/löste korsord.

Efter en stund så gick jag in med henne till badrummet och tvättade av henne efter frukosten och så fortsatte vi med att läsa lite böcker inne i hennes rum och leka med diverse annat. Sen sorterade vi även alla barnkläder. Till slut var det väl dags för oss att fixa lunch. Blev skinkrullar med tomat till.

Efter det var det dags för Elsa att sova lite middag, vilket gick rätt lätt då klockan var närmare två efter att vi ätit lunch. Hela dagen blev liksom uppskjuten då vi dels åt frukost sent och sen hjälpte det väl inte att vi fastnade med att sortera kläder.

Medan Elsa sov så såg vi avsnitt 5 av We got this. Kommer skriva ett inlägg där jag går igenom lite serietips för den som är intresserad. I alla fall så sa jag åt Linda att gå och vila vilket hon gärna gjorde, så försökte jag få Astrid att sova. Visade sig vara mer än svårt. Höll på mer än en och en halvtimme. När jag väckt Elsa och Linda också vaknat, då gick det att somna.

Då var det dags att laga mat igen, så jag tog med Elsa ut på uteplatsen medan Linda lagade en Biff stroganoff typ på lövbiff. Mitt i allt vaknar ju förstås Astrid. Bytte på henne och satte henne i babysittern i köket. Sen åt vi. Efter det var det dags för Elsa att duscha och sen körde Linda nattningsrutinen. Funkade bra!

Sen var det dags att bada Astrid. Efter det satt vi i soffan och där får jag se till att hon inte rullar iväg allt för mycket som gällde. Vi kollade på filmen Tårtgeneralen också. Den filmen var fin på nåt vis. De har verkligen lyckats gestalta huvudpersonen Hasse P på ett bra sätt. Fin historia.

https://www.svtplay.se/video/26738317/tartgeneralen

Sen duscha och sova. Huva, så kan en dag se ut. I övrigt har vi fått våra gamla utemöbler sålda, röjt lite i rabatterna, bokat lite stuga i sommar och fått besök av en veteran som eventuellt ska bygga en altan till oss, beroende på vad det skulle kosta.

Det var slutet på denna långhelg det. Nästa långhelg är väl midsommar och sen semestern, så det ser jag ju fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.