Tips på serier att se

I dessa tider kan det vara bra att få lite tips på tv-serier att underhålla sig med. Här är ett litet axplock från vad jag sett på senaste tiden. Hoppas ni hittar något som kan vara underhållande. Tipsa gärna tillbaka om ni har sett något som jag kanske vill se.

Colony

Colony (TV Series 2016-2018) – IMDb

Created by Ryan J. Condal, Carlton Cuse. With Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson, Tory Kittles. In the wake of a mysterious alien invasion, a family fights to stay together in a new world order.

Just nu är det här serien som jag maler när jag får minsta lilla tillfälle. Spännande och intressant. Med namn som Josh Holloway (Lost) och Sarah Wayne Callies (Prison break, The walking dead) så har de en bra grund att stå på och de levererar. Hur agerar människor när de får ett val mellan att överleva genom att förråda sina egna eller kämpa med livet som insats? Spännande och underhållande. Är inne på den tredje och sista säsongen.

Odd Mom out

Odd Mom Out (TV Series 2015-2017) – IMDb

Created by Jill Kargman. With Jill Kargman, Andy Buckley, K.K. Glick, Sean Kleier. The fantastically outrageous world of the uber-wealthy momzillas of New York’s Upper East Side.

Handlar om en kvinna som gift in sig i socialiteten i New York som verkligen inte följer deras kutym. Många roliga och galna situationer uppstår som en följd. Har sett säsong två.

Vikings

Vikings (TV Series 2013- ) – IMDb

Created by Michael Hirst. With Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Georgia Hirst. Vikings transports us to the brutal and mysterious world of Ragnar Lothbrok, a Viking warrior and farmer who yearns to explore – and raid – the distant shores across the ocean.

Vikings har jag följt ett tag, med långa pauser emellan. Nu är jag igång igen någorlunda. Intressant att se hur karaktärerna utvecklas och deras fejder och annat. Är på slutet av säsong 4.

Normal people

Normal People (TV Series 2020) – IMDb

With Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Desmond Eastwood, Aislín McGuckin. Follows Marianne and Connell, from different backgrounds but the same small town in Ireland, as they weave in and out of each other’s romantic lives.

Normala människor är en serie som följer två unga personer över en längre tid. Känslan i serien är väldigt speciell. är nog en blandning av storyn och skådisarnas förmåga att förmedla den med känslor och så. Tyckte om den jättemycket även fast karaktärernas beteende ibland var svårt att förstå. Rekommenderas varmt.

Älska mig

Älska mig

Hur hanterar olika generationer kärlek, sorg, passion och relationer? Möt överläkaren Clara som dejtar utan att hitta rätt, störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten som finner oväntad passion.

Halvmörk och rolig komedi som följer en familj och medlemmarnas kamp att finna kärlek och hitta sig själva. Tar många konstiga vändningar och är hjärtvärmande för det mesta. Kommer en andra säsong senare i år.

Falkenberg forever

Falkenberg forever

30-åriga Maria bor fortfarande kvar i föräldrahemmet i Falkenberg. Hon hänger med sina kompisar från skoltiden och är lärarvikarie på sitt gamla gymnasium. Enligt henne själv lever hon det perfekta livet – tills hennes ex kommer på besök.

En väldigt flummig serie som handlar om en slacker som bara vill leva livet som att hon vore 19 år för evigt. Hon är sämst på att ta ansvar och bäst på att rationalisera sitt sätt att leva på.

The letter for the king

The Letter for the King (TV Series 2020- ) – IMDb

Created by William Davies. With Amir Wilson, Ruby Ashbourne Serkis, Thaddea Graham, Islam Bouakkaz. Tiuri, a teenage squire, answers a call for help that sends him on a perilous mission across the three kingdoms to deliver a secret letter to the King.

Fantasy för barn om jag får ge mitt spontana intryck. Helt okej story inte så bra som det kanske kunde ha varit men helt ok. Verkar som det blir fler säsonger. Förhoppningsvis blir serien bättre.

On my Block

On My Block (TV Series 2018- ) – IMDb

Created by Eddie Gonzalez, Jeremy Haft, Lauren Iungerich. With Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray, Diego Tinoco. A coming-of-age story about four bright, street-savvy friends navigating their way through high school in the gritty inner city of South Central Los Angeles.

Livet i ghettot gestaltas ur fyra unga vänners perspektiv där de navigerar mellan kärlek, gäng, sjuka händelser och framförallt vänskap. Rekommenderas varmt. Just sett 3:e säsongen.

I am not okay with this

I Am Not Okay with This (TV Series 2020- ) – IMDb

Created by Jonathan Entwistle, Christy Hall. With Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant, Kathleen Rose Perkins. Sydney is a teenage girl navigating the trials and tribulations of high school while dealing with the complexities of her family, her budding sexuality, and mysterious superpowers just beginning to awaken deep within her.

Sydney mår inte så bra, hon har aggressionsproblem. Sedan börjar det hända konstiga saker. Hon utforskar och försöker komma underfund med livet. Väldigt gripande skildring av en ung person och de problem hon brottas med, ihopmixat med inslag av science fiction. Bra kombo om jag får säga det själv. Ser fram emot nästa säsong.

Living with yourself

Living with Yourself (TV Series 2019- ) – IMDb

Created by Timothy Greenberg. With Paul Rudd, Aisling Bea, Desmin Borges, Karen Pittman. An existential comedy about a man struggling in life who undergoes a new treatment to become a better person, only to find that he’s been replaced by a new and improved version of himself.

Vad som sker när en man råkar få dubbelt upp med sig själv när han bara ville få tillbaka livsgnistan. Underhållande och tokigt kul.

Locke and Key

Locke & Key (TV Series 2020- ) – IMDb

Created by Meredith Averill, Carlton Cuse, Aron Eli Coleite. With Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott. After their father is murdered under mysterious circumstances, the three Locke siblings and their mother move into their ancestral home, Keyhouse, which they discover is full of magical keys that may be connected to their father’s death.

Mysterier och familjedrama på en och samma gång. Bra skit. Ser fram emot nästa säsong. vet inte alls när den kommer dock, någon gång nästa år förmodligen.

We got this

We got this

För att betala en stor skatteskuld vill amerikanen George English komma över den 50 miljoner kronor stora pott som betalas ut till den som löser Palmemordet. Hur svårt kan det vara? Tillsammans med en något otippad trio tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna.

Heltokig dramakomedi om att lösa mordet på Olof Palme. Ser på SVT Play just nu. Underhållande och kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.