Varför ger inte fler blod?

Jag var i tisdags och lämnade blod för 22:a gången i mitt liv. Minns inte när första gången var men det var säkert mer än 20 år sedan. Sedan började jag med piercingar och det tillsammans med andra orsaker gjorde att jag inte kunde ge. Det var även nåt jag inte tänkte på under den perioden.

Förmodligen är det liknande orsaker som gör att folk i allmänhet inte ger blod. Började fråga runt på jobbet efteråt när jag åt min lunch om de var blodgivare men i princip alla hade en orsak att avstå. Både rent medicinska som rädsla för nålar/blod.

Jag frågade sjuksköterskan som hjälpte mig om just det, om det är många som ger fast de är rädda för nålar och hon sa att det var förvånansvärt många som gör det. De förstår liksom hur viktigt det är att ge blod och går mot sina rädslor.

Så du där ute som inte ger blod och egentligen inte har någon anledning att inte göra det, varför ger inte du? För är du inte diabetiker, har dåligt blodvärde eller är rädd för nålar så att din puls galopperar vid blotta tanken så har du egentligen inget att förlora. Du hjälper ju andra människor, vinst för alla inblandade.

Ge blod för in i helvete. Men självklart bara om du kan och vill. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.