Första semesterveckan slut

Första semesterveckan slut då. Vad har vi hunnit med under denna tid? Så klart har fokus främst varit på att vänja Elsa att inte ha någon blöja och använda potta/toalett istället. Det går ganska bra om jag får säga det själv. Klart det är väl inte helt jättelätt alla gånger, men det sker framsteg hela tiden.

Sen hade vi den där slå hål i pannan incidenten, också en erfarenhet som ju kommer även om man helst vill slippa. Adrenalin, blod och en otroligt duktig tjej. Sker så himla mycket i hennes huvud nu och det sker i en sån ruskig fart att det är svårt att hänga med alltid.

Själv har jag haft någon slags afasi, där jag försöker säga något och så kommer helt fel ord och så blir det fel helt enkelt. Typ: idag ska jag äta brödrost, istället för idag ska jag äta godis. Helt bananas kan jag tycka, min hjärna vill väl ha mer semester och återhämtning än den får.

Vi besökte mamma och hängde där en eftermiddag, fått besök av min syrra idag. Linda var iväg på återbesök för sitt öga i tisdags. Fixat i förrådet gjorde jag igår, tog hela dagen då jag aldrig fick till det med två barn som hela tiden avbryter eller ”stör”. Lärde mig dock att om jag ska få något gjort, gör det på kvällen när de sover. Får liksom offra teve-tittande och slappande på soffan. Går nog inte på något annat sätt.

Grillat, lagat massa mat, diskat, städat, bytt lakan, tvättat, organiserat om garderober. Sänkt Astrids säng till botten, vilket hon inte alls gillar. Så nu har båda barnen spjälsängen på lägsta nivån. Fick även möblera om lite i sovrummet på samma gång. Bara att vänta på att Astrid ska börja lära sig att ställa sig upp i sängen. Hon kryper så gott som när som helst.

Herregud, inte undra på att man är helt slut med tanke på hur mycket som görs hela tiden. Kollar vi sen på listan med saker som behöver göras så är den låång. Men det går ju bara att beta av det som går. Projektet sälja av prylar är påbörjad, men det går lite trögt just nu. Intresset på det vi lagt ut på annons har varit svalt minst sagt.

Få ordning på arbetsrummet och klädkammaren är ju tyvärr beroende på hur det går med att rensa ut och sälja av eller lämna iväg saker. Det är lite övermäktigt i dagsläget. Men ett steg i taget får vi ta det. Vi har påbörjat det så det är bara att jobba vidare med det.

Nästa vecka ser jag fram emot att kanske åka till tippen och slänga saker som ska bort. Packa och förbereda inför färd till Västerås och sen vidare till Säfsen. Blir skönt att komma iväg och se lite annat, umgås med familj och så vidare. Kanske till och med bada nåt. Planerar att hyra cykel en dag med. Vet ju inte vad som är möjligt, men det visar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.