Nyhetskommentarer ifrån Södertälje

Nyhetskommentarer minsann? Ja, jag tänkte jag skulle kommentera lite olika nyheter jag sett i dagarna. Ha lite åsikter. Häng med!

Flera förlorade körkortet på Mälarbron i natt – spontan hastighetskontroll fångade fartsyndare

Strax efter midnatt tog några polispatruller beslut om att genomföra en spontan trafikkontroll på…

Mer trafikkontroller åt folket!

Polisen i Södertälje har den senaste tiden lagt extra fokus på just trafikkontroller. Nästa vecka är det dags igen. Då inträffar en så kallad internationell hastighetsvecka, där poliser runt om i EU kommer kontrollera just hastigheten i trafiken.

Snälla, kan vi inte göra det hela jävla tiden? Med tanke på hur det ser ut här i stan så behövs det verkligen mer ofta. Det är idiotiska omkörningar och störst går först tänk, inga blinkers och noll koll på högerregeln överallt. För att inte tala om alla som kör och surfar i mobilen samtidigt. Fler behöver bli av med körkortet och övriga förstå att det finns konsekvenser för att köra som idioter. Tack! Så jag slipper göra nyhetskommentarer på detta ämne igen.

Ytterligare ett exempel på idioti:

Körde mot rött och försökte smita före i kön – Södertäljepolisen bötfällde flera förare vid olycksplats

Södertäljepolisen lyckades utan ansträngning på 20 minuter dela ut böter för 18 000 kronor till…

Neha sa upp sig från Scania och startade eget bokförlag – nu är första romanen här

Första boken hon skrev handlar om hur hon själv lyckades spara ihop 400 000 kronor på fyra år och…

Våga satsa på dig själv!

Nästa grej jag tänkt kommentera är denna tjejen och hennes drivkraft, förmåga att göra det hon bestämt sig för. Hur många har inte sagt eller tänkt att nu, nu ska jag börja spara, förverkliga min dröm om att starta eget osv? Hon gjorde det och vågade ta steget.

Framförallt det här med att göra upp en budget och hålla sig till den, vääääldigt svårt tycker jag. På pappret ser det hur lätt ut som helst, men i praktiken. Nej, aldrig lyckats. Skäms nästan när jag tänker på hur bortskämd jag är. Bara slösar alla pengar, inte någon framförhållning eller långsiktighet alls. Behöver jag verkligen ditt och datt, kan jag inte spara de pengarna istället? Borde inte vara så svårt.

Får verkligen ta mig själv i kragen och se vad jag kan göra åt det hela.

Polischefen: ”40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige”

Mats Löfving, biträdande rikspolischef, gästar Ekots lördagsintervju. Där pratar han om det pågående problemet med gängbrott – och efterlyser att fler instanser i samhället tar sitt ansvar. Samtidigt säger han att det i dag finns 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. – De har kommit till Sverige enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet.

Klaner och kriminalitet!

Sist men absolut inte sist det kontroversiella ämnet kriminella klaner där jag har lite nyhetskommentarer. Ja, det finns så klart, hade ingen aning om att de planerat att bosätta sig i Sverige bara för att suga ut vårt välfärdssystem, men kanske inte är helt omöjligt att det kan stämma.

Ämnet i sig blir ju kontroversiellt då vissa hävdar att det är en sak som bekräftar deras pessimistiska syn på dagens samhälle. Andra menar på att inte alla som kommer från andra länder är här för att utnyttja systemet som parasiter.

Det gäller att sila ordentligt när dessa två grupperingar ska urskiljas. Parasiter vs. de med behov av hjälp. Rättsprincipen som finns att man är oskyldig till dömd bör gälla såklart. ”PK-eliten” får bära hundhuvudet och beskylls för att ha släppt in dessa klaner och vara förrädare av ultrahögern och dess svans. Polemiken är rätt tydlig. Sen finns det så klart gråzoner.

Vad gör vi åt skiten?

Hur vi än gör så kvarstår problem med brottslighet och gäng. Samhället måste göra allt för att stävja de som försöker suga ut våra gemensamma resurser och laglydiga medborgare. Det är inte lätt och kommer inte att gå lätt, men rätt ska vara rätt. Självklart ska vi inte ha kvar personer i landet som kommit bara för att begå brott, men det måste ske på ett rättssäkert sätt.

Vårt samhälle har liksom inte hunnit acklimatiseras sig utifrån den verklighet vi lever i idag. Har ju hänt en hel del senaste tio åren. Nu får väl nej-sägarna vatten på sin kvarn när jag skriver så och menar att det är importerat alltihopa, men det är nog inte hela svaret. Förenklingar är lätta att slänga sig med när det kommer till heta potatisar som migration och brottsfrågor.

Tänk ett varv till. Nog med kommentarer för denna gång. vet inte om jag fick ut exakt vad jag ville av detta, men något blev det ju. Mitt sista inlägg här om klaner och kriminalitet blev lite av ett hafsverk och snurrigt som fan. Men ni får försöka ta in summan av kardemumman istället.

Ser fram emot att få skriva av mig om nyheter i ett till inlägg med nyhetskommentarer framöver.

Ett svar till “Nyhetskommentarer ifrån Södertälje”

  1. Läser gärna din sida men önskar att du kunde hitta ett större rum där flera kan läsa dina bra åsikter. Fortsätt skriv. Mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.