Förbannat trött helg, dags att vara föräldraledig igen

Just nu är jag så trött att jag typ inte ser något. Ska ju sova strax så det blir bättre. Imorgon är första dagen som föräldraledig, eller ja, rent krasst är det en dag FL, sen några dagar semester och så FL på riktigt, så att säga. Hur som helst är jag ledig från arbetet nu och ska fokusera på Astrid. Det firade vi med en hejdundrande middag i fredags. Oxfilé och grejer från en lokal restaurang samt hemmagjord saffranspannacotta.

Det var mums filibabba kan jag berätta. Igår så klädde jag och Linda granen så Elsa fick en liten överraskning i morse när hon vaknade. Sen att hon inte kunde låta bli att pilla är en annan sak. Tröttheten kommer förresten från att hon (Elsa), vaknat innan 07 både lördag och söndag och att jag inte lagt mig i god tid för att nu är det helg och då kan man vara uppe längre.

Hur dumt är det inte att tänka så liksom? Så idag ska jag försöka komma i säng snarast. Imorgon börjar ju Linda jobba och då är jag hemma med båda barnen själv hela dagen. Elsa får jullov och är hemma därför denna situation. Blir intressant att se hur jag klarar av detta. Blir väl till att ta tjuren vid hornen och bara göra så gott det går.

Linda kommer ju jobba hemifrån sen när hon fått det hon behöver från sitt kontor för att göra just det, vilket ska lösas imorgon då. Så blir intressant att se hur det kommer gå med tanke på att det gått sådär för mig. Men nu gäller det ju bara på tisdag och sen är Linda julledig med. Sen framöver är det på fredagar som Elsa är hemma som det är aktuellt på. Då löser vi ju det.

Skulle vilja säga att jag har högt flygande planer för denna period, men jag kommer verkligen bara ta det dag för dag och så får vi se vad som sker. Pandemi, hur det går med mat och sömn med mera avgör. Lärdomar från tiden hemma med Elsa är att det är bäst att tänka så. Allt utöver rutiner och det som är vardag är en bonus helt enkelt.

Sover hon bra, kan jag ju unna mig ett avsnitt eller två eller fixa med nåt hemma som disk, städning eller vad som. Skillnaden nu är ju att jag ska hämta Elsa på förskolan vid 14, så blir ju mindre tid att hinna med saker. Skönt att hämta istället för att lämna. Omväxling förnöjer ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.