Årets första vecka börjar nu

Årets första vecka börjar ju nu och vad händer då? Ja, till att börja med ska Linda köra min mor på läkarbesök upp till Stockholm imorgon och sen veckohandla och sen flyter väl dagen på. På torsdag är det tillbaks till vardag igen, med nya rutiner för oss här hemma. Jag ska ju inte upp till jobb och lämna Elsa på Förskolan. Jag ska ”bara” vara hemma med Astrid.

Linda lämnar och så hämtar jag istället. Blir intressant. En annan intressant sak är att Linda kommer jobba hemifrån hela tiden. Blir en annorlunda föräldraledighet, åtminstone jämfört med den förra. Självklart liksom med vår älskade pandemi som påverkar det mesta. Men för min del är det inga problem.

Idag har varit en stor dag för Elsa, hon har gett bort sina nappar till nissarna som ska ge dem till andra små barn som behöver de bättre. Gick hur bra som helst. Kan så klart ske bakslag, men hon somnade som vanligt i sängen. Igår med för den delen. Hon vill nog vara en stor tjej mer än hon vill ha napp.

Kan inte påstå att vi haft speciellt mycket problem med napp för hon har mest haft den när hon sovit. Ändå skönt att lunna bocka av den utfasningen. Blöja, klar, lite strul hänger kvar men i stort funkar det både dag och natt. Napp klart!

Vi började med att förbereda henne genom att prata om att vi skulle sluta med napp inom en kort tid. Var väl strax innan jul. Sen drog det ut på tiden med allt stök runt jul och nyår. Sen i förrgår så bestämde vi att vi skulle göra oss av med napparna innan den här veckan. Så igår så sa vi till henne att nu ska vi slå in napparna i ett paket och lämna till nissarna som kommer och hämtar de, vilket vi gjorde. Hon fick följa med mig ut i vårt förråd och lägga paketet där och så sa vi hejdå till napparna.

Medan ungarna duschade med Linda, smög jag ut och tog paketet och slängde med återvinningen. La även ut ett annat paket som Linda förberett med en hälsning från nissarna. En egen Frost 2 stickersbok. Den var populär må jag lova.

Ah, känns bra när man lyckas göra något som potentiellt kan bli lite smått traumatiskt, till en kul och rolig grej. Bästa Elsa alltså <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.